DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Így segíti Alonso az új Grid fejlesztését

Érkezik a következő Grid, központi szerepben Fernando Alonsóval. A spanyol konzultánsként fontos visszajelzéseket ad a játékról, de természetesen nem ő teszteli nap mint nap.

Októberben érkezik a népszerű Grid sorozat újabb része – a 2014-es Grid Autosport óta, szünetet követően az első kiadás –, melyet Fernando Alonso nevével adnak el. A játékban szerepel a spanyol e-sportcsapata, az FA Racing, valamint a 2006-os világbajnoki címet megnyerő Renault R26 is. Alonso szerepe azonban túlnyúlik a reklámon.

„Elfoglalt ember, nincs nálunk minden nap, hogy a játékot tesztelje” – mondta az Autosportnak a Gridet fejlesztő Codemasters igazgatója, Chris Smith. „Nem fogom azt állítani, hogy ő mondja meg, milyen legyen az R26 kezelhetősége és hasonló, mert ebbe nem mélyed bele. De leül néhány alkalommal játszani, és ha valami félrement, akkor azt kommentálja, mesél nekünk pár sztorit.”

„Továbbá a marketingben is használjuk őt. Ad egy kis visszajelzést, elmondja, ha valami szörnyű, tehát nem csupán egy reklámarc. Az R26 sem lenne a játékban Alonso nélkül. Ő inspirált, hogy különböző autókat szerezzek meg a játékhoz, mint az együlésesek” – folytatta az igazgató.

Elárulta még, hogy a karriermód legvégén Alonso számítógép által irányított karakterével kell megküzdeni: „Természetes, hogy az ő AI-jét kőkeményre csináltuk. Azt akartuk, hogy lássák, milyen jól vezet ő.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: