DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

F1 Hungary Liga: Esős időmérő és bajnokok csatája Kínában

Harmadik állomásán is túl van az F1 Hungary Liga mezőnye, a helyszín ezúttal Kína volt, ahol már megszokhattuk, hogy az eső mindig tényező. Így volt ez most is.

Az alapból rendkívül trükkös kínai pályán az időmérőn enyhe eső várta a mezőnyt. Itt sokáig ment a tűzijáték és az időmérő alatt többször is változott a pálya állapota, amit a kétszeres magyar bajnok Daniel_Hun tudott a legjobban kihasználni és masszív 4,5 tizedes előnnyel végzett az élen, Antalics_Hun és Somkipex előtt. Szürke teljesítményt nyújtott a raliból átigazolt KaszaKristóf és csak a 17. helyről indult, míg a fiatal tehetség Veloce_Beneref hátrasorolás miatt a mezőny végére került.

A futam már száraz körülmények között zajlott és rögtön az első kanyarban helycsere volt az élen, Antalics előzte meg Danit és vette át a vezetést, Somkipex maradt a harmadik helyen, míg Előd a közepes gumikon rajtolva az ötödik helyen haladt. A nagy taktikai csatákat hozó futamon nagy küzdelem zajlott végig a pályán és valahol a mezőnyben mindig volt akció. Tibi és Dani a lágyakon rajtolva korábban jött ki, mint Előd és visszajövetelük után forgalomba kerültek, aminek köszönhetően Elődnek sikerült eléjük kerülni. 

Ezután Dani hiába előzte meg sokadik próbálkozásra Tibit és eredt Előd után, utóbbi nem hibázott, így a dobogón Előd, Dani és Antalics végzett. Kiemelendő Bencechelsea, aki a rendkívül előkelő ötödik helyen zárt, Veloce az utolsó helyről rajtolva végül a nyolcadik lett, míg kiesett Jadam, Donceleger és Rikki. A leggyorsabb kört Riccoinho csinálta meg és zsebelte be a vele járó egy pontot.

A bajnokságban Előd kilenc ponttal vezet Dani előtt és kicsit ellógva a mezőnytől haladnak elöl, ami nem is csoda, hiszen Előd két győzelemmel és egy harmadik hellyel elképesztő formában versenyzik idén és hozza a harmadik szezonban nyújtott teljesítményét, ami akkor bajnoki címet ért neki, ehhez azonban lesz még egy-két szava a többi top pilótának is.

A következő helyszín Baku lesz, ami általában véve mindig káoszt és váratlan eredményeket produkál, élőben és a szimulátoros versenyzésben is. A szokásos időpontban, csütörtökön 21:30 kor kezdődik a közvetítés, a kommentátor pedig Dani és Patrik lesz!

A kínai futam összefoglalója:

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: