DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

F1 Hungary Liga: Safety-car fázis és parádés futam Bahreinben

A bahreini pálya nem hazudtolta meg magát, és egy nagyon változatos, eseménydús futamot hozott össze, aminek ritkán látott vendége, a biztonsági autót vezető Bernd Maylander is tiszteletét tette.

A pole-pozícióból kisebb meglepetésre Donceleger rajtolhatott, megelőzve az esélyesnek kikiáltott Kasza Kristófot és Hun_Safee-et, de mint kiderült, itt a top 3 rajthely közel sem garantált dobogót a futamra.

 Az F1 Hungary Liga 7. szezonjának bahreini futamát végül a kétszeres magyar bajnok Daniel_Hun nyerte meg az 5. helyről rajtolva. A dobogón végzett még Szijjgames és Előd. A fiatal tehetség Veloce végig kereszttűzben és folyamat csatározásban volt, aminek vége az lett, hogy többször is hibázott, így büntetőpontokkal és hátrasorolással mehet tovább Kínába. A leggyorsabb kört Donceleger szerezte meg, ezzel is bizonyítva tempóját, és hogy csak taktikai hibák miatt nem tudta dobogóra váltani az első rajthelyét.



Előd egy első és egy harmadik hely után 62 ponttal az élen van, mögötte a futam győztese, Daniel_Hun 53 ponttal, Shevcsenko 50 ponttal és a rendkívül stabil Szijjgames szintén 50 ponttal. Csapatban igazi Ferrari-szimpatizánsoknak szánt mennyország a bajnokság, hiszen a megszerzett 96 pontjával magabiztosan vezetnek a Red Bull és Racing Point előtt.

Következő futamunk csütörtök este 21:30-kor Kínai Nagydíj.

Alább pedig egy videós összefoglaló látható a futamról:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: