DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Két magyar is bejutott az F1 Esports Pro Draftjába

Százezren próbáltak kvalifikálni a virtuális bajnokság válogatójába, több mint másfélszer annyian, mint 2018-ban. Közülük 42-en jutottak be a draftba, ahol a csapatok kiválasztják versenyzőiket.

Az F1 Esports Series kvalifikációi során rekordot jelentő 109 000 próbálkozó vett részt PC, PS4 és Xbox One platformokon, ami 65 %-os emelkedést jelent az előző évhez képest. 1,4 millió köridő született, ami szintén 40 %-os emelkedés.

A 2019-es virtuális szezon következő állomása a londoni Pro Draft július 17-én. A válogatóba 42 versenyző jutott be: közülük 30 a kvalifikációból, 6 egy meghívásos versenyről, ahol a szimulátorversenyzés elismert nevei vettek részt, valamint a tavalyi mezőny 6 indulója is bekerült, akiket tavalyi csapata elengedett.



A draftot megelőző napon a 42 résztvevő megmérkőzik egymással a Gfinity Arenában, hogy kiderüljön, kik közülük a legjobbak. A leglassabb 12 szimulátoros már ezen a ponton kiesik. A Pro Draft során a 10 csapat – idén a Ferrari is beszállt az e-sportba, így már minden istálló érdekelt a szériában – kiválasztja versenyzőit, akik a bajnokságban szerepelnek. Természetesen nem a teljes felállás a draftból kerül ki, a tavalyi indulók is folytathatják.

A Pro Draft szereplőinek listájában két magyar is megtalálható: a 16 éves korával legfiatalabb Szabó-Kónyi Bence, valamint Puki István. Bereznay Dánielt azonban nem találjuk a sorban azok között, akik részt vettek az előző évi bajnokságban. A 2018-as második helyezett elhagyta csapatát, a Mercedest, és új kihívást ígért az idei évre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: