DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

A Ferrari is beszállt az F1 Esportsba

Utolsóként a maranellói F1-es istálló is megérkezett a szimulátoros bajnokságba, így már minden valós istállónak van online csapata is - fontos lépés ez a széria számára.

A Ferrari hivatalosan is bejelentette, hogy a 2019-es harmadik szezonban már részt vesz az F1 Esports bajnokságban - az első két évadban nem szálltak be az olaszok, de Mattia Binotto csapatfőnök kijelentette, hogy ezen most változtatnak és ennek megfelelően is cselekedett az istálló. A Ferrari érkezésével immár mind a tíz valós F1-es csapat képviselteti magát a szimulátoros szériában - Julian Tan, a program vezetője szerint ez egy nagyon fontos lépés számukra, ez jelzi, hogy mennyire komoly bajnokságról beszélünk.

A hivatalos e-sport széria 2019-es lebonyolítása nagyon hasonló lesz a tavalyihoz: az F1 2018-játékosok az Xbox One, PlayStation 4 és PC platformon egyaránt próbálkozhatnak. A többfordulós kvalifikációról a Pro Draftba lehetett bejutni, ahol a valódi Formula-1-es csapatok kiválasztják e-sport osztályuk versenyzőit. Ezután kezdődik a négy körből álló Pro Series, ahol eldől a bajnoki cím. Tavaly a Mercedes a Pro Drafton választotta csapatába Bereznay Dánielt, aki másodikként zárta a bajnokságot, a 2017-es és 2018-as bajnok, Brendon Leigh mögött.

A Pro Series szeptembertől decemberig zajlik négy, élőben közvetített eseménnyel, ahol eldől az egyéni és csapatbajnoki cím. Tavaly 5,5 millió fős közönséget ért el. Több kisebb változás történik 2019-re, például az összdíjazást több mint duplájára, 500 ezer dollárra növelték, emellett a valódi sportszabályzattal összhangban a leggyorsabb körért is pluszpont jár.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: