DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

F2, Prost és Senna is lesz az F1 2019-ben

A hivatalos Formula-1-es játék fejlesztője, a Codemasters bejelentette, hogy az F1 2019-ben helyet kapott a Formula-2-es bajnokság is, mindemellett pedig Sennával és Prosttal is versenyezhetünk majd.

Amikor március 28-án bejelentették az F1 2019 érkezését, a szemfülesebb rajongók kiszúrhattak egy sziluettet, ami egy Dallara F2-es autóra hajazott. Nos, a Codemasters nem véletlenül rejtette el ezt az autót a trailer végén, hiszen most bejelentették, hogy a teljes 2018-as F2-es bajnoki sorozat bekerül az új játékba, az év további részében pedig érkezik majd egy frissítés, ami elhozza rá a 2019-es szezont is.

Ez egy olyan újítás, amire a szimulátort kedvelő rajongók már régóta vártak, hozzátéve, hogy ez eddig nem látott dimenziókat nyit meg a karrier módban. Képesek leszünk ugyanis az F2-ben lerakni pályafutásunk alapköveit, hogy aztán felkerüljünk a királykategóriába, vagyis a Formula-1-be, de persze online is játszhatunk majd az F2-vel.

Egy másik bejelentés pedig tegnap érkezett: a Codemasters minden éven szeretne kedveskedni a hűséges és a játékot előrendelő vásárlóinak és ez idén sincs másként. Piacra dobnak ugyanis egy „Legends Edition” kiadást, amelyben a Formula-1 alighanem legnagyobb rivalizálására helyezik a hangsúlyt.



Ha még van olyan, aki nem jött volna rá, eláruljuk: Alin Prost és Ayrton Senna legendás csatájáról van szó, így a két zseni bőrébe bújva élhetjük újra az 1990-es világbajnoki címért folyó csata izgalmait. Ez a kiadás tartalmazni fog egy nyolc versenyből álló játékmódot, ami a hírhedt suzukai versenyre lesz kiélezve, ahol Senna kiütötte a versenyből Prostot, hogy elhódítsa a világbajnoki címet. A két legenda arcát a karrier módban is használhatjuk majd.

Az F1 2018-ból látott klasszikus autók nagy része az új játékban is visszaköszön majd, annyi viszont m ár biztos, hogy ezeken túl a Ferrari F10 és a McLaren MP4-25 is benne lesz az F1 2019-ben a 2010-es esztendőből, hiszen ez lesz a tizedik kiadása a játéknak. Úgy tűnik, a Codemasters nem tartja számon az F1 2009-et, amely Wii-re, PS Portable-re és iPhone-ra jelent csak meg.

A játék borítóján eredetileg Lewis Hamilton és Sebastian Vettel szerepel majd, de ez régiónként eltérhet, hiszen Franciaországban például Charles Leclerc és Pierre Gasly lesz a DVD borítóján, Lengyelországban Kubica, a Benelux államokban pedig Verstappen. A „Legends Edition” borítóján természetesen Senna és Prost köszön majd vissza ránk.

És ne feledjétek, idén nem kell annyit várni az F1 2019-re, mint a korábbi években, ugyanis a Codemasters már június 28-án elérhetővé teszi a videojátékot PS4-re, Xbox One-ra és PC-re.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: