DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

A-Liga: Szoros befutó a két éllovas között

Megújulva, új szimulátorral, új külsővel, de ugyanazzal az elhivatottsággal tért vissza az A-Liga a virtuális versenypályákra. A 2019-es szezonban minden második vasárnap 12 futamon keresztül mérhetik össze tudásukat a versenyzők.

GRAB_062



Hatodik versenyhétvégéjét tartotta az RF2 A-Liga Szahírban, ahol Szilágyi István idei 4. győzelmét ünnepelhette.

A pole-t ezúttal idén második alkalommal Kishalmi Dávid szerezte meg, aki jó ütemben jött el a rajtnál, míg mögötte a többiek hatalmas vonatozás közepette próbáltak a másik elé kerülni a hosszú egyenesekkel tűzdelt pályán. A bajnokságot vezető Szilágyi a mezőny közepéből, míg Matyi a rajtrács végéről próbálta magát előre verekedni.

Az első etapban Kishalmi és Jáger könnyedén tartotta az első két helyet, azonban a gumikopás megnehezítette a dolgukat, és a második etaptól sok időt vesztettek a mögöttük érkező Szilágyi-Matyi duóval szemben.

Matyi és Szilágyi mondhatni könnyedén tudta átvenni a vezetést a sokkal jobban tapadó lágyabb abroncsokon, azonban Matyinál az utolsó kiállásnál problémák adódtak, és 8 másodperces hátrányból kellett visszaküzdenie magát Szilágyi Pisti mögé, azonban mire előzési helyzetbe került volna, vége lett a versenynek. Egy tized döntött köztük.

A bajnokság két hét múlva, április 14-én folytatódik Kínában.

Itt lehet újranézni az előző futamot:

Itt pedig az összefoglalót:

A bajnokság végén a Liga győztese egy egyéves Formula.hu előfizetést nyer, mindemellett a Liga év végi dobogósai kupával lesznek díjazva.

A bajnokság szabályairól és a jelentkezési feltételeiről a Liga vezetőinél lehet érdeklődni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: