DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Mindjárt indul az F1 Esports harmadik szezonja

Az eddigieknél is korábban, jövő hétfőn kezdődik az újabb virtuális évad. Az alapkoncepció megmarad, de több lesz a verseny és nagyobb az összdíj, más változásokkal együtt.

A hivatalos e-sport széria 2019-es lebonyolítása nagyon hasonló lesz a tavalyihoz: az F1 2018-játékosok az Xbox One, PlayStation 4 és PC platformon egyaránt próbálkozhatnak. A többfordulós kvalifikációról a Pro Draftba lehet bejutni, ahol a valódi Formula-1-es csapatok kiválasztják e-sport osztályuk versenyzőit. Ezután kezdődik a négy körből álló Pro Series, ahol eldől a bajnoki cím. Tavaly a Mercedes a Pro Drafton választotta csapatába Bereznay Dánielt, aki másodikként zárta a bajnokságot, a 2017-es és 2018-as bajnok, Brendon Leigh mögött.



A kvalifikáció első köre jövő hétfőn elkezdődik. A helyszínek a sanghaji (április 8-21.), bakui (április 22. – május 5.) és barcelonai (május 5-19.) pályák, a július 17-i Pro Draft előtt pedig tartanak egy selejtezőt, ahol megrostálják a kvalifikációról továbbjutókat. A csapatok kötelesek a Pro Drafton kiválasztani legalább egyik versenyzőjüket.

A Pro Series szeptembertől decemberig zajlik négy, élőben közvetített eseménnyel, ahol eldől az egyéni és csapatbajnoki cím. Tavaly 5,5 millió fős közönséget ért el.

Több kisebb változás történik 2019-re, például az összdíjazást több mint duplájára, 500 ezer dollárra növelték, emellett a valódi sportszabályzattal összhangban a leggyorsabb körért is pluszpont jár. Az e-sport széria története során először Kínából is lehet jelentkezni: a próbálkozók azonban a kvalifikáció helyett egy különálló kínai bajnokságban vesznek részt, ahonnan egyenesen a Pro Draftra lehet jutni.

Minden információ elérhető az F1 Esports New Balance Series oldalán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: