DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

A-Liga: A Prérikutya felér a dobogóra

Megújulva, új szimulátorral, új külsővel, de ugyanazzal az elhivatottsággal tért vissza az A-Liga a virtuális versenypályákra, ahol a 2019-es szezonban minden második vasárnap, összesen tizenkét futamon keresztül mérhetik össze tudásukat a versenyzők.

Ötödik versenyhétvégéjét tartotta az RF2 A-Liga Melbourne-ben, ahol Szilágyi István idei harmadik győzelmét ünnepelhette.

A pole-t ezúttal idén második alkalommal az eddigi bajnoki éllovas Matyi szerezte meg, aki jó ütemben jött el a rajtnál, azonban jelentősebb előnyt nem tudott kiépíteni a mögötte nagy tempót autózó Migács Imivel szemben. Ezt követően a mercedeses rendkívül korán, már a nyolcadik körben meglátogatta a boxutcát és sikerült is elévágnia a Renault-nak, aki jóval később, csak a tizenharmadik körben cserélte le abroncsait.

Eközben Szilágyi ismét remekül óvta az abroncsait és a hajrára tartogatta minden puskaporát. Migács Imre sajnos ismét kiesett a versenyen, miután a huszonnyolcadik körben falnak csapódott, így ismét a Renault került az élre, akit azonban a friss ultrán támadó Haas hamar levadászott és bezsebelte idei harmadik sikerét, ismételten átvéve a bajnokság vezetését.

A verseny fénypontja egyértelműen a Ferrarival a harmadik helyen célbaérő Lappai Laci volt, aki több mint száz, A-Ligában töltött verseny után ért fel a dobogóra.

A bajnokság két hét múlva március 31.-én folytatódik vasárnap a Bahreinben!

Itt tudod újranézni az előző futamot: 

Illetve itt az összefoglalót: 

A bajnokság végén a Liga győztese egy egy éves Formula.hu előfizetést nyer, mindemellett a Liga évvégi dobogósai kupával lesznek díjazva! A bajnokság szabályairól és a jelentkezési feltételeiről a Liga vezetőinél kell érdeklődni!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: