DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

A Ford és a LEGO egy igazi klasszikussal jelentkezik: itt új Ford Mustang-készlet

Hamarosan egy igazi amerikai hős rúgja be az üzletek ajtaját: március 1-től kapható a LEGO Ford Mustang! A Creator Expert terméksorozat legújabb tagja a legendás 1967-es Fastback modellt mintázza.

Az 1470 darabból összerakható nosztalgia-izomautó építőkészlete működő kormánykereket, fehér versenysávokkal díszített sötétkék karosszériát, gépháztető-légbeömlőt, nyomtatott Mustang hűtőrács-emblémát, GT-emblémákat, ötküllős keréktárcsákat és széles gumiabroncsokat tartalmaz. A több mint 10 cm magas, 34 cm hosszú és 14 cm széles modell izgalmas lehetőséget kínál építőinek, hogy az opcionális kiegészítőkkel a saját ízlésükhöz formálják ezt az amerikai legendát. A kiegészítők közt olyan elemek találhatók, mint a kompresszoros töltő, a hátsó légterelő, a látványos kipufogó-végződések, vagy egy nitrogénoxid-tartály – így a Mustang tényleg vérbeli izomautóvá alakítható.

 lego-ford-1



“Kevés olyan jellegzetes és azonnal felismerhető autó létezik, mint a Ford Mustang, ezért izgalmas élmény volt egy ilyen ikon gyönyörű formavilágát és legendás múltját LEGO-készletként életre kelteni,” nyilatkozta Roelant de Waard, a Ford Európa marketingért, értékesítésért és szolgáltatásokért felelős alelnöke. A minden részletében hiteles replika csomagtartójában akár apró tárgyak is elférnek, a gépháztetőt felnyitva pedig elgyönyörködhetünk a 6,4 literes V8-as blokk, a leömlők és légszűrő részletes kidolgozásában.

Az autó magasabbra emelhető hátsó tengelye is izgalmas látványt tár a szemlélő elé. Az ajtók nyithatók, a tetőlemez pedig leemelhető, hogy láthatóvá váljon a klasszikus ülésekkel, rádióval, működő kormánykerékkel és a középkonzolon elhelyezett váltókarral kialakított utastér. Az igazán különleges LEGO Creator Expert modell építői nyomtatott Mustang hűtőrács-emblémával, GT-emblémákkal és többféle rendszámmal tehetik fel művükre a koronát.

lego-ford-2

“A Ford Mustang a történelem egyik legendás és szimbolikus autója; igazán élvezetes feladat volt építőkészletet készíteni ebből a legendából, és megoldani, hogy a replika ilyen szinten személyre szabható legyen,” mondta el Jamie Berard, a LEGO Creator Expert terméksorozat vezető tervezője. “Alig várjuk már, hogy láthassuk, amint a LEGO- és Mustang-rajongók a kezükbe veszik ezt a készletet!”

A LEGO Creator Expert: Ford Mustang készlet március 1-től vásárolható meg a LEGO üzletekben és a shop.LEGO.com/fordmustang honlapon.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: