DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Verstappen és Norris egy csapatban versenyeznek

Bár Max Verstappen és Lando Norris 2019-ben egymás ellen fog versenyezni a Formula-1-ben, a hétvégére összeállnak, és csapattársak lesznek egy 12 órás szimulátor versenyen.

Max Verstappen a Red Bull-Honda színeiben, Lando Norris pedig – újoncként – a McLaren-Renault-val fog indulni a 2019-es szezonban a Formula-1-ben, így a pályán egymás ellen küzdhetnek majd meg, már ami a valóságot illeti.

Ugyanis a két ifjonc a hétvégén egy 12 órás szimulátor versenyen fog részt venni, egy legendás ausztrál helyszín, Bathurst virtuális aszfaltcsíkján. Mindketten a BMW csapatában szerepelnek majd, s a német márka pilótája, Nick Catsburg egészíti majd ki a triumvirátust.

Verstappen sokat szimulátorozott a télen


„Mindannyian imádjuk a virtuális versenyzést. Jelenleg a holtszezont éljük, így rengeteg időt töltöttünk a szimulátorban a tél során. Atze Kerkhof volt ennek az egésznek a szülőatyja. Sokat gyakoroltunk együtt ezzel a csapattal a télen, és ennek ez lett az eredménye” – idézi Catsburgöt a Motorsport.

„Egy BMW Z4-esen osztozunk, ahogyan az a való életben is volna. Szóval Max virtuálisan kipattan az autóból, én pedig máris érkezem a helyére, megyek néhány kört, aztán megy tovább ez a körforgás. Már nagyon várom ezt a versenyt, különösen azért, mert az én Bathursti 12 órásom mindössze egy órán át tartott, mert gondjaink akadtak az olajpumpával.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: