DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Seiko Boutique nyílt Budapesten

Számos világváros mellett Budapesten is megnyitotta kapuit a japán óragyártó cég exkluzív szalonja. A hónap elején hivatalos avató ünnepségen ismert közéleti személyiségek, a Seiko vezető külföldi tisztségviselői és az országos sajtóorgánumok képviselői is megjelentek.

A rendezvényt az 55 éves Grand Seiko évfordulója kapcsán életre hívott „Grand Seiko Through Three Photographers Eyes” fotókiállítás és a Magyar Tudományos Akadémián tartott díszvacsora zárta.

Tokió, New York, Párizs, Madrid és Frankfurt mellett immár Budapest is feliratkozott azon városok előkelő listájára, ahol a Seiko megnyitotta legújabb – szigorú arculati kézikönyv alapján kialakított - óraüzletét. A modern formatervezéssel, letisztult stílussal és időtálló anyagokkal kivitelezett Boutique lenyűgöző hangulatot áraszt. Itt minden azért van, hogy kizárólag a prémium minőségű órák kapják meg a legnagyobb figyelmet, melyek közül érdemes kiemelni a cég zászlóshajójának számító Astron GPS Solar, valamint az utolsó fogaskerékig teljesen kézzel összeállított Grand Seiko modellcsaládot.

09



 

Többen már a hivatalos program előtt megérkeztek a Bajcsy-Zsilinszky út 15/d. szám alatt található – vörös szőnyeggel díszített – üzlethez, ahol egy állófogadással köszöntötték a vendégeket.

A Seiko Boutique magyarországi megnyitása egyfajta elismerés a Seiko részéről, hogy kiemelt helyet foglalunk el a nemzetközi értékesítési stratégiában. 23 éve építjük a márkát Magyarországon, ezért rendkívül örülünk neki, hogy sikerült elérnünk ehhez a mérföldkőhöz és itthon is elkezdődhet a japán manufakturális órák, a Grand Seiko árusítása” – mondta el Lichtenberger Attila, a magyarországi értékesítéssel kizárólagosan rendelkező TMC Kft. igazgatója, aki az ünnepi szalagot a Seiko Tokióból, Londonból és Düsseldorfból érkezett vezetőivel együtt vágta át.

Az eseményen a Seiko a Magyar Vitorlás Szövetséggel kötött szponzorációja értelmében Tomai Balázst – aki olimpiai indulási kvótát szerzett Laser Standard hajóosztályban – egy Velatura Jachting Timer karórával tüntettek ki.

03_1

A belvárosi Boutique megnyitót követően a közel száz vendég együtt sétált át a Magyar Tudományos Akadémia épületébe. A lenyűgöző dunai panorámával rendelkező Kodály teremben az előzetesen berendezett „Grand Seiko Through Three Photographers Eyes” kiállításon Hajdú Steve várta az érkezőket. Az ismert színművész házigazdaként volt jelen az eseményen.

Az óracsalád megalapításának 55 évfordulója alkalmából a Seiko vezetősége három világhírű japán fotóművészt kért fel, hogy saját nézőpontjukból mutassák be a Grand Seiko és a japán kultúra szellemiségét az egész világnak, bízva abban, hogy ez az esztétikus és kifejező művészeti forma sokak érdeklődését felkelti majd. Sakiko Nomura portréfotóin keresztül hozta közelebb azokat, akik az órák megalkotásán fáradoznak. Keiichi Tahara a szerkezetekről és az alkatrészekről készített gyönyörű összeállítást. Yuji Hamada pedig a fény és a fotógráfia segítségével az idő múlását próbálta megragadni.

A különleges tárlatvezetést díszvacsora követte, melyet a Vörösmarty teremben rendeztek meg. Az este során Kimiharu Suenaga beszédére is sor került, aki elismerését fejezte ki a hazai eredményekkel kapcsolatban, illetve biztosította a jelenlévőket, hogy továbbra is szeretnének minden eszközt megadni a világszínvonalú értékesítéshez. Ennek egy új szintje a Boutique megnyitása is – mely hasonlóan a világ többi részén található üzletekhez – ugyanolyan kialakítást kapott, mint nemzetközi társai.

Az este további forgatókönyve szerint változatos fogások és rövid filmvetítések követték egymást, mely során a vendégek betekintést nyerhettek a Grand Seiko órák készítésének tudományába, de az Astron GPS Solar modelleket, valamint az egyedülálló Spring Drive technológiát is bemutatták a közönségnek. Az eseményen megjelentek a Seiko szponzorált partnerei, köztük Michelisz Norbert, a Zengő Motorsport versenyzője, valamint ifj. Tóth János ralibajnok is.

13

A Seiko Boutique megnyitásával az az elsődleges cél teljesült, hogy a japán cég méltó környezetben prezentálhassa exkluzív modelljeit és bemutassa a Seiko új világát. Azt azonban már a megnyitó alatt leszögezték, hogy bárkit örömmel látnak az újonnan kialakított szalonban, akár csak ismerkedik az órák világával, akár sokszoros tulajdonosnak számít. A rendszeresen továbbképzett, felkészült kollégák garanciát jelentenek arra, hogy a látogató megfelelő választ kaphasson a kérdéseire, vagy éppen megtalálja álmai óráját, amire bármikor büszke lehet a hétköznapok során.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: