DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Villanypóznára mászik az elektromos bicikli bilincs

Aki járt már nagy európai városban, az bizonyára látta, hogy egy kerékpárt szinte lehetetlen úgy rögzíteni, hogy ne vigyenek el róla valamit a tolvajok. Eltűnnek a kerekek, az ülés, a lámpák, netán a váz, a tulajdonos pedig foghatja a fejét.

Erre próbáltak megoldást találni a német Conrad nevű cég mérnökei, igen szokatlan módszerrel. 7 alkalmazottat zártak össze 14 napra egy műhelybe, hogy alkossanak valami egészen újat és szokatlant. Szerintünk sikerült.

Bicikli bilincs



Egy olyan különleges zárat terveztek biciklikhez, amely képes felmászni a villanypóznákra, így teljesen elérhetetlenné téve a járművet a tolvajok számára. A szerkezetet távirányítóval lehet vezérelni, és mindössze 15 alkatrészből akár otthon is megépíthető. Sajnos nagy mérete miatt elég nehéz lenne alkalmazni éles helyzetben, így valószínűleg nem kerül egyhamar a boltok polcaira, de mindenképp érdekes elképzelésről van szó.

A cég még egy videót is készített a gyártás folyamatáról, és a végeredményről, a leírásban pedig megtalálható az összeállítási útmutató és az alkatrészek listája is, ha valaki elég elszánt arra, hogy építsen egyet.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: