Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. június 29. szerda

Miután az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága kimondta, hogy az abortuszhoz való jogot meg kell szüntetni, Lewis Hamilton az Instagramon adott hangot nemtetszésének.

Valótlan dolgokat közöltek egy eladó Porsche Carrera GT kapcsán Sabine Kehm szerint. A német legenda menedzsere egy közleményben tudatta mindenkivel, hogy Michael Schumacher sosem birtokolta az autót.

Sebastian Vettel megtarthatta volna az „Állítsák le a kátrányhomok-bányászatot” felirattal díszelgő kanadai sisakját, ha akarta volna – állítja Mike Krack, az Aston Martin csapatfőnöke.

Észak-Rajna-Vesztfália tartományának legrangosabb kitüntetésében részesítik hamarosan Michael Schumachert. Az elismerést a hétszeres világbajnok családja, valamint korábbi csapatfőnöke, Jean Todt veszik át.

Egy szokatlan közjáték zajlott le a Kanadai Nagydíj után: az ünneplő Red Bull tagjai egy darabig nem térhettek vissza bokszukba, mert a rendőrség tartott kutatást odabent.

A négyszeres világbajnok, aki sűrűn szólal fel a környezettudatosságért, különleges sisakban versenyez a Kanadai Nagydíjon. „Állítsák le a kátrányhomok-bányászatot” – áll a fejvédőn.

A hétszeres világbajnok kiállt a Sky Sports F1-es riportere, Naomi Schiff mellett, akit több támadás is ért a közösségi médiában, elsősorban hozzáértését megkérdőjelezve.

Már 2012-ben, a Lotusnál is első helyre vágyott a régóta nyeretlen finn. Ezen a napon fogadták el a V6-os szabályokat, határolódott el Villeneuve a GPDA-tól, valamint tolták vissza Schumachert.

Szárazon és nedves pályán sem tudtak mit kezdeni ellenfelei Michael Schumacherrel az 1997-es Francia Nagydíjon, akinek még arra is jutott ideje, hogy pontszerzéshez segítse újonc öccsét, Ralfot.

Minden idők legjobb Magny-Cours-i futama, az 1999-es Francia GP mindent vitt, szakadó esővel, csetlő-botló Ferrarival, remeklő Barrichellóval, és az élete formájában autózó Heinz-Harald Frentzennel.

A 2003-ban ezen a napon rendezett Európa Nagydíjon hatalmas szabályértelmezési botrányt váltott ki, amikor a pályabírók visszatolták a kicsúszó Michael Schumacher. És közel sem ez az egyetlen dolog, ami miatt emlékezhetünk erre a futamra.

Már csak néhányat kell aludni a július 1-jén érkező új F1-es játék megjelenéséig, a készítők pedig egy utolsó rövid trailerrel igyekeztek felcsigázni a várakozásokat.

Mindössze egyszer, még 1948-ban használták az alábbi videón látható vonalvezetést, amelyen még a repülőgépek leszállópályáin is átszáguldottak, majd később átalakították a pályát.

Aligha meglepő, hogy a címvédő Max Verstappen és a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton rendelkezik a legjobb összpontszámmal a rövidesen megjelenő új F1-es videojátékban.

Hosszú ideje Montreal ad otthont a Kanadai Nagydíjnak, de az első versenyeknek még a Mosport Park volt a helyszíne – íme, az egykori F1-es pálya az Assetto Corsában az idei Mercedesszel.