Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. május 16. vasárnap

Érdekes régi történet osztott meg a McLaren ausztrálja: annak idején mindketten tréningeztek bokszedzésekkel, így felmerült benne egy jótékonysági összecsapás gondolata – a brit nem ment bele.

A Mercedes klasszis F1-es pilótája 83 millió dollárt keresett az utóbbi egy évben a koronavírus ellenére, köszönhetően a győzelmeinek és a reklámszerződéseinek.

Meglepetést okozott a Spanyol Nagydíjat megelőző ceremónia során, hogy a menetrendszerű rasszizmusellenes demonstráció alatt Nyikita Mazepin is azok közé tartozott, akik térdre ereszkedtek.

A hétszeres világbajnokot az egyenlőtlenségek ellen vívott harcáért a sport Oscar-díjaként is nevezett elismerésben részesítették 2021-ben. Egy új kategóriában esett rá a választás.

Kendőzetlenül beszélt tavaly év végi halálközeli élményéről Romain Grosjean, aki napokon belül szakemberhez fordult, és néhány hét alatt feldolgozta a balesetét. Azt állítja, boldogabb lett tőle.

A hétszeres F1-es világbajnok a közösségi médiában posztolt hosszan azok után, hogy kedden a bíróság mindhárom vádpontban bűnösnek találta George Floyd gyilkosát.

Egy fiatal rajongó volt kíváncsi rá, mi történik, ha verseny közben jön rá a pilótákra a szükség. A McLaren párosa felfedte a titkot: az ausztrál nem képes rá, Norris inkább nem is iszik futam közben.

2010-ben épp ezen a napon rendezték a Monacói Nagydíjat, amely Mark Webber pályafutásának egyik legnagyobb győzelmét, egyben a szezon egyik legizgalmasabb versenyét hozta.

Csaknem az 1976-os szezon harmada eltelt, és Niki Lauda még mindig legyőzhetetlennek tűnt. Egy másik bajnok, Emerson Fittipaldi viszont karrierje mélypontján járt legrosszabb döntését követően.

Coulthard törött bordákkal is versenyezne, az üzemanyagháború váltja a gumiháborút, legyen újra tanklás - május 16-ai hírek közül szemezgettünk.

Bármily hihetetlen, de erre pontosan az F1 50. szezonjáig kellett várni: akkor Michael Schumacher és Eddie Irvine a McLarenek problémáit is kihasználva diadalmaskodtak a hercegség utcáin.

A márka e-sport részlegét két évig erősítő magyar szimulátoros a 2021-es szezonban új kihívás után néz: a közösségi médiában azt ígérte, rövidesen további híreket jelent be.

Az Assetto Corsában egy részletesen kidolgozott imolai pályát láthatunk, annak is 1972-es verzióját. A RedExions nevű YouTube-oldal felhasználója gondolt egyet, és pályára küldte Alonso idei autóját.

Szinte már nem telik el év anélkül, hogy a Casio ne mutatna be egy újdonságot a soron következő Forma-1-es szezon tiszteletére. japán óragyártó az Edifice termékcsaládot frissítette fel.

A Gazoo Racing globális e-sport bajnokságában áprilistól decemberig minden fordulóban más Toyota sportmodellel kell majd versenyezni a nagysikerű Gran Turismo videojátékban.


Olvastad már?