Steward
Admin
2020. július 2. csütörtök

Ahogy az várható volt, a hatszoros világbajnok sem hagyta szó nélkül az F1 egykori urának minapi nyilatkozatát: most már érti, miért nem foglalkoztak az őt ért rasszista bántalamazásokra.

Saját autós film készítésébe vágott Az Aszfalt Királyai producere, amiben a főszereplő Enzo Ferrarit az X-Men sztárja játszhatja. A történet központját a tragikus 1957-es év adja.

A hatszoros F1-es világbajnok szerint jönni fog a változás, de most nem lehet megállni, folytatni kell - büszke volt azokra az emberekre, akikkel a tüntetésen találkozott, jól érezte magát.

Hatalmas összeg érkezik a wokingiakhoz, akik ezzel talán egyenesbe tudnak jönni és nem válnak fizetésképtelenné - nagyon közel jártak már ehhez, most egy bahreini bank mentheti meg őket.

Újabb szintre lépett a hatszoros F1-es világbajnok kampánya: a brit egy új kezdeményezéssel igyekszik minél több feketét a mérnöki pálya felé irányítani, ezáltal sokszínűbbé téve a sportot.

Nem a feketékért vívott harc vonja el a figyelmét, hanem a megkülönböztetés, amit bőrszíne miatt kapott és kap – posztolta indulatosan Lewis Hamilton a Red Bull tanácsadójának címezve.

Másfél millió eurós megrendelés futott be Maranellóba a Red Bull pilótájától, aki a márka egyik különlegességét, a Monza SP2-t kérte fekete színben.

Újragondolhatják a versenyhétvégék menetrendjét, F1-es futamot rendezne Bulgária, bepereli Mosley a szexbotrányát kirobbantó újságot, mégsem vonul vissza Damon Hill – ezek voltak a nap Formula-1-es hírei július 2-án.

Létezhet, hogy egy versenyző élete első F1-es nagydíján, ráadásul beugróként győzelmet szerezzen? A sportág aranykorában, amikor még minden lehetséges volt, ez is megtörtént. A helyszín Reims 1961-ben.

A Charade Circuiten rendezett 1972-es Francia Nagydíjon a pálya széli kövek játszották a főszerepet: Chris Amon egyetlen F1-es győzelmét vesztette el miattuk, Helmut Marko pedig ennél is többet...

2000-ben ezen a napon rendezték meg az F1-es szezon kilencedik futamát a franciaországi Magny-Cours-ban, ahol a McLaren skótja heves gesztusokkal kísért csatában utasította maga mögé a ferrarist.

Az Alfa Romeo hivatalos F1-es e-sportolója, Bereznay Dániel az új játékba idén bekerülő, de a valós versenynaptárból vélhetően egyaránt kimaradó zandvoorti és vietnámi pályákat vesézte ki.

Több más helyszínhez hasonlóan az F1 idén Bahreinben is dupla versenyhétvégét rendezne. Ha ez megvalósul, a második futamot egy rövid, de annál tempósabb vonalvezetésen rendezhetik meg.

Újabb részletek derültek ki a Codemasters készülő ralijátékáról. Michael Moreton vezető tervező a GameSpotnak elárulta, a karriermód összesen 130 eseményt foglal magában.

A Codemasters idei új F1-es játékának talán legkomolyabb újítása lesz, hogy akár egy tizenegyedik, saját istálló színeiben is versenyezhetünk – erről tettek közzé most egy bemutató videót.


Olvastad már?