Steward
Bognár Viktor
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. július 10. péntek

Már 2017-ben ki akart állni a feketék jogai mellett a háromszoros világbajnok, aki az NFL-játékos Colin Kaepernick előtt tisztelegve térdelt volna le az USA Nagydíjon. Akkor Toto Wolff szólt neki: ne tegye.

A Mercedes F1-es világbajnoka szerint ő csak annyit mondott, hogy ő térdelni fog, de soha senkitől nem kérte, nem követelte, hogy kövesse a példáját, az másnak az ötlete volt.

Lewis Hamilton egykori barátnője, Nicole Scherzinger június 29-én ünnepelte 42. születésnapját, az énekesnő pedig láthatóan még most is bombaformában van a képek tanúsága alapján.

A következő hetekben tárgyalóasztalhoz ül Lewis Hamilton és Toto Wolff, hogy aláírják az új szerződést. Az évi 40 millió fontos bérigény alacsonyabb a korábban emlegetett összegnél, de így is fizetésemelést jelent – írják Nagy-Britanniában.

Megszületett Bernie Ecclestone negyedik gyermeke - 46 esztendős felesége, Fabiana és a baba is jól van. Ecclestone szerint nyugodt szülés volt.

Hatalmas összeg érkezik a wokingiakhoz, akik ezzel talán egyenesbe tudnak jönni és nem válnak fizetésképtelenné - nagyon közel jártak már ehhez, most egy bahreini bank mentheti meg őket.

Willy T. Ribbs szerint akkor kiderült, hogy Ecclestone nem rasszista, mikor 1986-ban csapatfőnökként lehetőséget adott neki, az első feketének Formula-1-es autóban.

A finn Jégember többször is szóba került június 10-én, de 2018-ban például arról volt szó, hogy mennyire szenzációs a Ferrari autója - nézzük, hogy miről szólt ez a nap az F1 világában.

Nem volt eseménytelen az esővel tarkított Brit Nagydíj a 2011-es évben, a hétvégét végigkísérő, szabályok körüli vita azonban legalább akkora figyelmet kapott, mint az aszfaltcsíkon zajló akció.

2005-ben ezen a napon rendezték azt a Brit Nagydíjat, amelytől fogva kijelenthető volt, hogy a McLaren a Renault elé ugrott az erősorrendben - persze technikai fronton ezúttal sem ment minden simán.

Az idő előtt eldőlni látszó 1994-es szezonba váratlan pillanatban érkezett fordulat: Michael Schumacher a felvezető körben indította el a folyamatot, mely miatt kis híján elvesztette a bajnokságot.

A Haas F1-es pilótája egy profi szimulátoros társaságában húzta be a csapatversenyt, míg az egyéni kiírást a WRX-világbajnok Timmy Hansen nyerte.

Véget ért a Hungaroring E-sport Bajnokság öt fordulóból álló online szezonja. Az első öt helyezett továbbjutott a következő körbe, amelyben fizikai és elméleti felmérés vár rájuk.

Sajtóhírek szerint egyre jobb esély van rá, hogy a toszkán pálya idén a valóságban is F1-es nagydíjat rendez, addig viszont be kell érnünk ezzel a virtuális onboard körrel az Assetto Corsából.


Olvastad már?