Steward
Admin
2020. július 5. vasárnap

Ahogy az várható volt, a hatszoros világbajnok sem hagyta szó nélkül az F1 egykori urának minapi nyilatkozatát: most már érti, miért nem foglalkoztak az őt ért rasszista bántalamazásokra.

Saját autós film készítésébe vágott Az Aszfalt Királyai producere, amiben a főszereplő Enzo Ferrarit az X-Men sztárja játszhatja. A történet központját a tragikus 1957-es év adja.

A hatszoros F1-es világbajnok szerint jönni fog a változás, de most nem lehet megállni, folytatni kell - büszke volt azokra az emberekre, akikkel a tüntetésen találkozott, jól érezte magát.

Hatalmas összeg érkezik a wokingiakhoz, akik ezzel talán egyenesbe tudnak jönni és nem válnak fizetésképtelenné - nagyon közel jártak már ehhez, most egy bahreini bank mentheti meg őket.

Újabb szintre lépett a hatszoros F1-es világbajnok kampánya: a brit egy új kezdeményezéssel igyekszik minél több feketét a mérnöki pálya felé irányítani, ezáltal sokszínűbbé téve a sportot.

Nem a feketékért vívott harc vonja el a figyelmét, hanem a megkülönböztetés, amit bőrszíne miatt kapott és kap – posztolta indulatosan Lewis Hamilton a Red Bull tanácsadójának címezve.

Másfél millió eurós megrendelés futott be Maranellóba a Red Bull pilótájától, aki a márka egyik különlegességét, a Monza SP2-t kérte fekete színben.

Felhördülést váltott ki az F1-vezér interjúja, Raikkönen még hisz a vb-címben, nem lesz versenyzői bojkott, Mercedesre vált a Lotus, Zandvoort újra nagydíjat rendezhet: ilyen híreket olvashattunk július 5-én 2000 óta.

Bár fantasztikusan tört előre a mezőny végéről, mégis az 1959-es Francia Nagydíj lett a nem sokkal később elhunyt Jean Behra utolsó F1-es futama, mivel kiesése után nem bírt az indulataival.

Visszatekintünk egy igazi klasszikusra, amikor Senna és Schumacher ütköztek a rajt után, a későbbiekben pedig látványos csapatutasításnak lehettünk tanúi a kettéosztott versenyen. Videón a lényeges momentumok.

Egy égszakadás miatt két részre bontott Francia Nagydíjon, még a Renault színeiben nyert először a legnagyobb F1-es versenyzők egyike – a négyszeres bajnok teljes pályafutása alatt páratlanul szerepelt hazai pályán.

Az Alfa Romeo hivatalos F1-es e-sportolója, Bereznay Dániel az új játékba idén bekerülő, de a valós versenynaptárból vélhetően egyaránt kimaradó zandvoorti és vietnámi pályákat vesézte ki.

Több más helyszínhez hasonlóan az F1 idén Bahreinben is dupla versenyhétvégét rendezne. Ha ez megvalósul, a második futamot egy rövid, de annál tempósabb vonalvezetésen rendezhetik meg.

Újabb részletek derültek ki a Codemasters készülő ralijátékáról. Michael Moreton vezető tervező a GameSpotnak elárulta, a karriermód összesen 130 eseményt foglal magában.

A Codemasters idei új F1-es játékának talán legkomolyabb újítása lesz, hogy akár egy tizenegyedik, saját istálló színeiben is versenyezhetünk – erről tettek közzé most egy bemutató videót.


Olvastad már?