DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Hírösszefoglaló

Schumacher a McLarennél, Mercedes-teszt, Alonso két-három évig biztos marad – szerdai F1-es hírek

Két csapatnál is tartalékpilóta lesz a német, De Vriest Nico Rosberghez hasonlították, Danyiil Kvjat a WEC-ben versenyez újra: ez történt február első napján.

Megegyezett a McLaren a Mercedesszel – a motorpartner beugróként Mick Schumachert is rendelkezésre bocsátja, ha az egyik állandó versenyző kidőlne. Ezt a McLaren jelentette be a közösségi médiában.

A múlt héten Fioranóban Ferrarit tesztelő Carlos Sainz és Charles Leclerc után újabb topversenyző tette meg első idei köreit: a versenynaptárból kikerülő Paul Ricard-on George Russell vezette a Mercedes tavalyi konstrukcióját, a W13-at. Franciaországban Pirelli-teszt zajlik, a fiatal a brit gyártó száraz pályás abroncsaival gyűjtött adatokat még a szezonkezdet előtt. Részletek ide kattintva.



Fernando Alonso elmondta: nem versenyezne tovább, ha nem gondolná, hogy ő és az Aston Martin is képes a legmagasabb szinten teljesíteni. „Nem tudom, hogy egy vagy tíz százalék az az esély, de csak akkor folytatom, ha hiszem, hogy van sanszunk.” Arról is beszélt, meddig marad még biztosan az F1-ben.

Miben más a Ferrari, mint a Sauber? Fred Vasseur szerint az alap minden F1-es csapatnál ugyanaz, de tény, hogy Maranello mégis más szint, mint az előző csapata volt – ezeket mondta az új csapatfőnök. A francia vezér a Ben Sulayem ügyről is elmondta a véleményét: inkább a sportra kellene koncentrálni szerinte.

Még a bemutatók is alig kezdődtek el, de máris számos izgalmas téma foglalkoztatja az F1 közvéleményét: konfliktusok, új csapatok, távozó és érkező vezetők és egy érdekes pletyka a Fordról a Formula Podcast új adásában.

 

 

Gyakoribb pontokat és stabilitást vár a Haas. Egyelőre még csak a festését láthattuk az amerikai istálló 2023-as F1-es autójának, de a tulajdonos és a csapatfőnök is reméli, hogy tovább építkezhetnek a tavalyi eredményekre.

Nyck de Vries története az egyik leginspirálóbb az egész mezőnyben: távoli álomnak tűnt az F1, sok év kemény munka, egy F2-es és egy Formula-E-bajnoki cím után viszont végre elérte célját – eddigi pályafutására tekintett vissza a 28 éves újonc. Régi edzője is beszélt az újonc F1-es pilótáról, aki szerinte nagyon szereti a rendet, de nem úgy versenyez, mint a regnáló világbajnok honfitársa – helyette Nico Rosberghez hasonlította.

„Leclerc az a Ferrarinak, ami Hamilton a Mercedesnek.” Az elszalasztott világbajnoki cím ellenére Charles Leclerc továbbra is a mezőny egyik legjobbja, a Ferrari pedig jobban teszi, ha minél hamarabb magához szögezi a monacóit, véli az expilóta Felipe Massa.

A McLaren vezérigazgatójának kinevezése óta hatalmas fejlődésen ment keresztül a brit istálló, Zak Brown a csapat irányításáról és munkája iránti rajongásáról beszélt.

Újra teljes szezont teljesít egy világbajnoki szériában Danyiil Kvjat: a Prema bejelentette, hogy az orosz pilóta is tagja lesz a második számú legénységének az Endurance-világbajnokság LMP2-es kategóriájában – részletek a Parc Fermében.

Betiltotta a NASCAR Ross Chastain döbbenetes falazós manőverét: a NASCAR illetékesei úgy döntöttek, a jövőben hivatalosan is tiltani fogják a hasonló falfutásokat. 

Felforgatja a sprint a MotoGP-hétvégéket: Az idén bevezetendő szombati újítás a péntekre is hatással lesz, de a vasárnapi lebonyolítás sem marad változatlan: közzétették a hivatalos 2023-as MotoGP-s hétvégi időtáblázatot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: