DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Távozó Schumacher és Vettel, visszatérő Hülkenberg, tagadó Perez – ez történt csütörtökön

Végre bejelentést tett a Haas, elítélő közleményt adott ki a Red Bull, szép szavakkal és különleges sisakkal búcsúznak Vetteltől – egy csokorba gyűjtöttük a csütörtöki nap legfontosabb F1-es híreit.

Rögtön egy fontos bejelentéssel indult a csütörtök Abu Dhabiban, hiszen kiderült, hogy a pletykáknak megfelelően Nico Hülkenberg veszi át Mick Schumacher helyét a Haasnál. A rutinos német visszatérésétől ITT, fiatalabb honfitársa szomorú búcsújáról pedig ITT írtunk részletesen.

Schumacher aztán természetesen a sajtónapon is kapott kérdéseket a jövőjével kapcsolatban, amely során elmondta, hogy csak bizonyítani szeretne: részletek itt olvashatók.

schumacher-haas-abudhabi-day0



Günther Steiner is elmondta, hogy miért döntött végül Hülkenberg mellett Schumacherek: minderről itt írtunk bővebben. Sőt, a csapatfőnök azt is elárulta, hogy még korábban megkereste Daniel Ricciardót is.

Egy másik német is búcsúzik a hétvégén, hiszen Sebastian Vettel visszavonul. Egykori csapattársai, riválisai szép szavakkal emlékeztek vissza a közös csatákra és pillanatokra – Lewis Hamilton, Fernando Alonso és a többiek nyilatkozatairól ITT írtunk.

Alonso ráadásul egy különleges sisakfestéssel is tisztelet a négyszeres világbajnok előtt: https://formula.hu/parc-ferme/34095

Természetesen téma volt még a médianapon a Red Bull interlagosi belügye. A csapat elítélő közleményt adott ki az azóta őket ért támadok miatt, és Max Verstappen is éles hangvételben kritizált többek között a sajtót is – ide kattintva olvasható a kétszeres világbajnok kemény véleménye.

perez-monaco-crash-2022-f1-dppi

Mindeközben Sergio Perez határozottan tagadta, hogy szándékosan törte volna össze az RB18-ast a monacói időmérőn, amely állítólag Verstappen csapatutasítás-megtagadásának hátterében állt. Mindenesetre ezzel egyidejűleg Carlos Sainz arról beszélt, hogy igenis gyakoriak, hogy szándékosan okoznak piros zászlót a pilóták, s ez ellen most már fel kellene lépni.

A másik ferrarist, Charles Leclerc-t eközben a Mattia Binotto menesztésével kapcsolatos pletykákról kérdezték a sajtónapon: https://formula.hu/f1/2022/11/17/leclerc-a-ferrari-korul-mindig-pletykalnak

A hétvégével kapcsolatos hír, hogy az első szabadedzésen több szokatlan név is feltűnik az autókban, beleértve Robert Kubicát is – részletek ITT.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: