DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Piquet: Ez mind baromság, nem vagyok rasszista, semmi rosszat nem mondtam

Az F1-ről kitiltott háromszoros világbajnok Le Mans-ban beszélt az őt övező botrányról. Bár okozott neki némi kellemetlenséget, a brazilt nem igazán hozza lázba, hogy közellenség lett.

Rasszista botrányba keveredett a háromszoros világbajnok Nelson Piquet egy tavalyi podcastszereplésével, amely idén került reflektorfénybe. A brazil exversenyző n-betűs szót használta Lewis Hamiltonra, amelyet egyöntetűen ítélt el a nemzetközi autósport. Az FIA visszavonta világbajnokként járó tiszteletbeli F1-es belépőjét, Hamilton arról beszélt, hogy az ehhez hasonló régimódi gondolkodásnak nincs helye a sportban. Még az autósporton kívüli hangok is beszálltak: az író Paulo Coelho a brazil nép nevében kért bocsánatot Hamiltontól, helyi politikusok pedig bíróság elé vinnék Piquet-t.

 



Az események kirobbanása után bocsánatot kérő 23-szoros futamgyőztes hétvégén a Le Mans Classic eseményen járt, ahol röviden, de válaszolt a botrányra vonatkozó kérdésre.

„Nem igazán törődöm ezzel a dologgal, nem zavar bele az életembe. A barátaimmal vagyunk itt, jól érezzük magunkat, ennyi” – mondta a Motorsport Magazine-nak Piquet. A háromszoros világbajnok hozzátette: „Ez mind baromság, nem vagyok rasszista. Semmi, tényleg semmi rosszat nem mondtam. Egy nagyon enyhe kifejezést használtam, melyet még a fehér barátainkra is mondani szoktunk.”

„Ezt a szót egy egy évvel ezelőtti interjúban mondtam, és most jöttek ezekkel. Okozott nekem néhány problémát, de őszinte leszek, nem igazán érdekel. Itt nincsen kötelezettségem, semmilyen nyilvános megjelenést nem kell vállalnom, csak egy kis verseny miatt vagyok itt, azt pedig igazán élvezem” – jelentette ki Piquet, hogy élete nem változott meg a botrány kirobbanása óta, ő maga nem tartja olyan jelentősnek a történteket, mint amekkora a visszhangjuk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: