DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Podcast

Podcast: Exkluzív interjú a legendás Emerson Fittipaldival

Ismét egy világbajnokkal erősített a Formula Podcast: ezúttal a kétszeres vb-első Emerson Fittipaldi csatlakozott hozzánk, aki 75. születésnapja - és első bajnoki címének 50. évfordulója - kapcsán adott nekünk exkluzív interjút.

Ha szeretnél hozzájárulni a műsor fenntartásához és fejlődéséhez, megköszönjük, ha támogatsz minket a Patreonon: https://www.patreon.com/formulapodcast.

1972 és 1974 F1-es világbajnokának, az Indycar 1989-es bajnokának, az Indianapolis 500 kétszeres győztesének esze ágában sincs lassítani. Már nem versenyez, de így is talál magának elfoglaltságot, mert mint a műsorban kifejti: Isten nem azért teremtett minket, hogy ne csináljunk semmit. A brazilok legendája a régi idők nagyjainak zömével ellentétben megszállottan imádja az F1 jelenkorát, sőt, sajátosan vélekedik a 2021-es évadzáró eseményeiről is.

Nem túlzás kijelenteni, hogy Fittipaldi az autóversenyzés igazi apostola, aki az exkluzív interjúban felelevenítette karrierjének kezdeti időszakát, de sztorizott például az 1972-es bajnoki végjáték izgalmairól, a legendás Colin Chapmanről, valamint arról is, hogy milyen volt a ’70-es években a versenyzés hangulata, amikor alig egy órával egy versenyzőtárs halála után autóba kellett ülni és pályára hajtani. A dél-amerikai klasszis felelevenítette azt is, hogy miért volt különleges a Brazíliából működtetett családi F1-es csapatuk, a Copersucar-Fittipaldi. Emmo – így nevezik a szakmában – a harmadik F1-es világbajnok a Formula Podcast vendégeinek sorában Nelson Piquet és Jacques Villeneuve után, s legalább olyan emlékezetes interjút adott műsorunknak, mint a másik két világnagyság. Kiderül például az is, hogy mit szól ahhoz a magyar közbeszédben meghonosodott kifejezéshez: „Úgy vezetsz, mint Fittipaldi!”

 

Hallgasd meg az adást, utána pedig várunk a Formula Podcast Facebook-csoportban, hogy kibeszéljük az elhangzottakat! A csoportban megfogalmazhatjátok véleményeteket, kérdéseiteket, javaslataitokat, kritikáitokat és szidalmaitokat, emellett a podcast@formula.hu mailcímre is írhattok nekünk, Twitteren pedig a #FormulaHUPodcast hashtaggel juttathatjátok el hozzánk mondandótokat! Hallgassatok belénk!

Áprilisi adásaink elkészítését többek között Móni István, Végi Ádám, Varga Csaba, Hetyey Júlia, Ort Noémi, Bertalan Zoltán, Fehér Ákos, Bali Viktor, Visi Ákos, Schneider Judit, Kocsis László, Nepp Levente Péter, Magda Zsanett Odett és Molnár Árpád támogatták. Köszönjük nekik!

Műsorunk támogatója a TIBORMODEL.COM, F1-es és utcai modellek óriási kínálatával

A Formula Podcast összes adása: 

 

A Formula Podcast az alábbi felületeken érhető el – iratkozz fel, kövess minket!

spotify

rss-logo

 applepod2



stitcher

castbox

buzz3

google-pc

rp 

deezer

addict

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: