DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Alonso: Előny, hogy én vagyok a legidősebb

Egyetlen dologban jelent nehézséget az életkor az F1-es mezőny rangidősévé váló spanyol szerint, minden más szempontból azonban előnyként tekint az óriási tapasztalatára az Alpine pilótája.

Azzal, hogy Kimi Raikkönen az előző szezon végén elbúcsúzott a Formula-1-től, a 40. életévét tavaly a Magyar Nagydíj hétvégéjén betöltő Fernando Alonso vált a mezőny legidősebb versenyzőjévé. Az Alpine-t erősítő versenyző ugyanakkor ezt nem érzi hátránynak, sőt a két évtized során az F1-ben és az egyéb versenysorozatokban felszedett tapasztalatával együtt valójában inkább előnyként tekint az életkorára – minderről a Motorsport.com szakoldalnak beszélt a spanyol:

alonso-alpine-2021



„Jól érzem magam a koromat illetően, és igazából előnynek érzem. Amikor megérkezünk egy pályára, én ismerem azt. Most mindenki a 18 colos gumikat teszteli, én pedig nagyon jól ismerem ezeket az abroncsokat a WEC-ből. Pontosan ugyanúgy viselkednek a gumik és ugyanúgy kell vezetni velük, ami eltér az eddigitől. Szóval sok dolgot, amivel szembesülünk, a legtöbben először élnek meg, én pedig már másodjára vagy harmadjára. És ez jó.”

Alonso ugyanakkor egyetlen területet megnevezett, amely szempontjából hátrány a kora, ennek pedig a rekordot jelentő 23 futamos versenynaptárhoz van köze: „Az egyetlen probléma azzal, hogy idősebb vagy, hogy meg kell lennie a motivációdnak egy olyan szezonhoz, amely során több mint 300 napot vagy az otthonodtól távol. Meg kell lennie benned a vágynak erre és az életmódnak ahhoz, hogy ennek a sportnak szenteld magad. Ezt leszámítva minden más előny. Ráadásul fizikailag nem olyan megterhelők most az autók. 2004-2005 környékén talán határt szabott volna az életkor.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: