DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso: A Ferrari velem nem állt készen a vb-címre

Sem az ő, sem Sebastian Vettel idejében nem volt olyan a maranellóiak gondolkodásmódja, amilyen most, és ez vezethetett mindkettejük sikertelenségéhez. De új idők jöttek.

Még mindig nem az a világverő csapat a Ferrari, ami egykor volt, a kétezres évek elején, de az elmúlt évek, különösen 2020 szenvedése után úgy tűnik, ismét elindultak felfelé. Dobogós helyezéseknek már örülhettek idén – Monacóban, Nagy-Britanniában, Magyarországon és Oroszországban –, Silverstone-ban pedig Charles Leclerc majdnem meg is nyerte a futamot.

A csapat idén számtalanszor elmondta már, hosszú távra terveznek, és egyértelműen az a céljuk, hogy visszatérjenek az élre, világbajnokokként. Évek óta ezzel próbálkoznak, közben pedig néhány ambiciózus, nagy reményű pilótát is elfogyasztottak, vb-cím nélkül. A két legnagyobb név Fernando Alonso és Sebastian Vettel, akik hasonlóan balszerencsések voltak az olaszoknál.



Bár sorstársak voltak, és a tisztelet is komoly közöttük, a kétszeres világbajnok szerint nem szomorkodtak együtt. Ellenfelekként a saját dolgukra koncentráltak. „Az igaz, hogy gyakran voltak szoros csatáink, amikor én a Ferrarinál, ő pedig a Red Bullnál versenyzett. 2012-ben még szerencsés is volt az utolsó versenyen, mert egy nagyon sérült autóval célba ért. A Ferrarival mindketten megpróbáltuk, közel is voltunk párszor, de nem jött össze a végén. Talán a mi időnkben a Ferrari nem állt készen a világbajnoki címre” – vélekedett Alonso a régi időkről.

Most azonban olyan irányba változtak, ami már valóban a sikerhez vezetheti őket. „Most már másképp terveznek. Az elvárások nem olyan magasak, fiatal pilótákkal versenyeznek. Sokkal inkább hosszú távon gondolkodnak már, és nem rövid távon” – világított rá a Ferrari által is elismert taktikára a spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: