DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Vettel nem érzi magát képmutatónak

A német pilóta egy elég határozott véleményt fogalmazott meg a környezetvédelemmel kapcsolatban, ennek ellenére sokan nem értik a hozzáállását. A négyszeres világbajnok most elmondta ennek okait.

Bár a Brit Nagydíjon ismét hibázott, mégis kijelenthető, hogy Sebastian Vettel az utóbbi időben egyre jobb formába lendült, ám az Aston Martin versenyzője mostanában mégsem ezzel hívta fel magára a figyelmet a legtöbbször. Az idei esztendőben ugyanis komolyan elkezdett a környezetvédelem mellett kampányolni és nagyon fontosnak tartja a klímaváltozás elleni harcot.

Hogy ezt mennyire komolyan veszi, azt jól mutatja, hogy Ausztriában a BioBienenApfel nevű projekt nagyköveteként gyerekekkel próbált biztonságos élőhelyet teremteni a méheknek, Nagy-Britanniában pedig előbb iskolai órát tartott a környezetet érintő problémákról, majd Silverstone-ban a vasárnapi futamot követően jó szolgálatot tett azzal, hogy összeszedte a szemetet a nézőtérről.

Akármilyen jól is hangzik mindez, vannak olyanok, akik kifejezetten ellentétesnek érzik azt, hogy egy autóversenyző a környezettudatosságról próbálja meggyőzni az embereket, hiszen a Formula-1 jelenleg is használ fosszilis üzemanyagokat.



„Igen van némi bűntudatom, mert az ellenkezőjét teszem annak, amiről azt mondom, hogy vigyáznunk kell rá, de nem mondanám, hogy képmutató vagyok. Nem hinném, hogy azzal fogjuk megváltoztatni az emberek életét, hogy megtiltunk valamit, szóval, ha nem fogok autót vezetni, azzal nem azt a hatást érem el, amit szeretnék” ─ idézte Vettel szavait a PlanetF1.

Mindenesetre a változás már megkezdődött, hiszen az F1 2030-ra szeretne karbonsemlegessé válni, a jövőben pedig fenntartható üzemanyagokat akarnak használni. A témával kapcsolatban természetesen az is felmerült, hogy a pilóta mit változtatna meg a sportágon belül, ha lenne erre lehetősége, a német pedig úgy véli, a versenynaptár átalakítása kulcsfontosságú lehet, hiszen így hatékonyabbá válna az országok közötti utazás.

„Azt hiszem, a legkönnyebben a naptárat tudnánk megváltoztatni. Jelenleg a világ egyik pontjáról utazunk egy másikra oda és vissza, de ezen nagyon könnyen lehetne javítani. Nem sok minden változna, csak egy kicsit másabb lenne a naptár” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: