DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Élő cikkek

Ez volt az Emilia-Romagna-i Nagydíj második szabadedzése

Szokatlan időben kezdődik és hatvan percen át tart az F1 második szabadedzése Imolában. Tarts velünk a 14:30-kor induló gyakorláson, amit szokás szerint élőben közvetítünk.

Üdvözöljük olvasóinkat az F1 idei második versenyhétvégéjének péntek délutánján! Aki lemaradt az első szabadedzésről, az itt olvashatja el az arról készült összefoglalónkat. Balesetekkel tarkított hatvan perc áll a mezőny mögött, Ocon és Perez egymással, Mazepin pedig egy fallal találkozott.

Magyarországhoz hasonlóan Olaszországban sincs kellemes tavaszi idő. Jelenleg mindössze 13 fok a levegő hőmérséklete, és enyhe szél fúj Imolában.

EzGE_LOWUAA-9FA

A bokszutca már nyitva, a mezőny több, mint fele azonnal a pályára hajtott. Eközben kiderült, miért voltak problémák az első szabadedzésen: az F1 londoni központja áramkimaradásokkal küzdött, ezért akadoztak a feliratok és az időmérés.

Most nem tétlenkednek a csapatok, az idő rövidsége miatt az első percekben Mazepinen kívül mindenki a pályára hajtott. A két Ferrari nyitott az élen Leclerc, Sainz sorrendben.

Az előbbi alapján levonható a következtetés, hogy Perez és Ocon autója is menetkész az ütközésüket követően, míg Mazepiné még javításra szorul.

Kezdődik (folytatódik?) Vertappen vesszőfutása: elszállt a hajtás az autójában, így leparkolt egy pályabírói állás mellett. A hollandot nem kímélik az olasz helyszínek, tavaly Monzában, Mugellóban és Imolában is nullázott. Mindössze öt perce volt a gyakorlásra.

EzGJsurWQAEfgAv

A pályahatárok itt is fejfájást okoznak a pilótáknak. Gasly, Leclerc és Tsunoda egy-egy köre is érvényét veszítette, miután a kilences kanyarban mindhárman túl szélesen fordultak.

Nézzük a félidei állást. Az első három között elképesztően szoros a helyzet, különösen Gasly ideje említésre méltó. 

imola3e

Ígéretes tempót autózik a Ferrari is, Sainz három tizedmásodpercen belül van az élen álló Mercedeshez képest, Leclerc pedig közvetlenül csapattársa mögött az ötödik.

Ilyet se láttunk még: az F1TV tanúsága szerint Verstappen autóját leplezetlenül, egy nyitott platón szállították vissza a Red Bull garázsába. Ehhez közútra is kihajtottak vele, így gyakorlatilag körbemutogatták a városban az F1-es technikát. Az istálló vélhetően nem örül ennek.

Leclerc a falban! A célegyenes ráfordítóban találta el a külső falat. Ennyi volt a második szabadedzés.

A Ferrari abban a pillanatban túlkormányzottá vált, hogy a pilóta balra kormányzott. A jobb első kerék és a vezető szárny biztosan sérült, de a pilótának nincs baja.

Az alábbi jelenetekkel ért véget az imolai második szabadedzés. Pillanatokon belül érkezünk az összefoglalóval. Köszönjük a figyelmet!