DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
WEC

Az Alpine a Lotusszal szövetkezve hódítana

Az F1-es bemutatkozását követően a Lotusszal karöltve egyéb versenyszériákban is saját csapatot indítana az Alpine. A Formula-E és a WEC is szóba jött lehetőségként.

Komoly terjeszkedés van kilátásban az F1-ben idén bemutatkozó „új” istállónál, az Alpine-nál. A Renault gárdáját átvevő márka első körben egy elektromos utcai sportautó kifejlesztését célozta meg a Lotusszal, ám hosszabb távon akár új versenycsapatok elindítását sem zárják ki. Jelenleg a lehetőségeik feltérképezésén dolgoznak.

02220009_122



„Közösen fedezünk fel potenciális lehetőségeket az autósportban” – árulta el egy meg nem nevezett forrás a Motorsportnak. „A Lotus nyilván gazdag történelemmel és számos sikerrel bír az autósport legmagasabb szintjein, a Renault és az Alpine pedig a Formula-E-ben, a Formula-1-ben, a hosszútávú versenyzésben is szakértőnek számít. Ez érdekes lehetőségeket teremthet, de egyelőre csak az elméletnél tartunk.”

Az Alpine tavaly novemberben jelentette be, hogy 2021-ben a Signatech gárdájával közösen LMP1-es autót indít a WEC-ben, a Renault pedig a Nissan e.Dams csapatán keresztül már jó ideje jelen van a Formula-E-ben. A lehetőségként felmerült szériák tehát egyáltalán nem véletlenek. Most már csak az a kérdés, melyiket találják vonzóbbnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: