DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Élő cikkek

Ez volt a Stájer Nagydíj első szabadedzése

Újabb hétvége, újabb F1-es futam a Red Bull Ringen. A mezőny pénteken ismét az osztrák versenypályán gördül pályára, ahol 11 órakor megkezdődött az első szabadedzés.

Üdvözöljük olvasóinkat a szezon második fordulójának közvetítésén! A mezőny ezen a hétvégén még az ausztriai Spielbergben állomásozik, ahol múlt vasárnap egy kaotikus verseny zajlott le. Reméljük az eheti is hasonlóan változatos lesz.

Egészet ütött az óra, kezdődjön a kilencven perces gyakorlás!

Egy nagy bejelentéssel kezdődött a hétvége első edzése: megerősítették a versenynaptár két újabb helyszínét. Szeptemberben Mugellóban, majd Szocsiban folytatódik az év.

A pályán jelenleg a Red Bullok vezetnek Verstappen, Albon sorrendben. Néhány kisebb hibát láttunk eddig a pilótáktól, Albon pedig a sóderágyat is megjárta. A legjobb kör eddig 1:06,087.

Latifi vesszőfutása folytatódik, a Williams pilótája a pálya mellett parkolt le. Elmondása szerint a motornak van valamilyen gondja. Virtuális biztonsági autó a pályán.

Ma két beugró pilóta is felfedezhető a pályán, a Williamsnél Jack Aitken, az Alfa Romeónál pedig Robert Kubica vezeti az egyik autót.

Néhány percre piros zászlóval szakították meg az edzést a megállt Williams miatt, de már szabad a pálya.

fp1williams

Az FP1 félidejénél nézzük az állást. Mivel a versenyhétvége várhatóan legmelegebb napja a mai, így a csapatok az időt elsősorban a tesztelésre, semmint a futamra vagy az időmérőre való gyakorlásra szánják. Jelenleg mindössze Leclerc tartózkodik a pályán, a többiek a garázsokban állítanak az autón, szerelnek vagy éppen várakoznak.

fp1felido_1

Pályára hajtottak a Mercedesek, és azonnal átvették a vezetést. Hamilton az élen 1:05,120-as körrel, de mire ezt leírjuk, Perez a Racing Pointtal 1:04,867-re javítja a legjobb időt.

Egy érdekes újítás a pálya szélén: A 10-es kanyar mentén húzódó lelátót egy óriási LED-felülettel látták el. Kíváncsian várjuk, a hétvégén milyen üzeneteket látunk majd rajta.

23 perccel a vége előtt Magnussen még egyetlen mért kört sem teljesített. Ez nem jó jel a fékproblémákkal küzdő Haas háza tájáról.

Csendesen elfogytak az első szabadedzés percei. A többség az utolsó másodpercekben még körözött a pályán, de drasztikus változásra nem történt a sorrendben. Perez továbbra is vezet, Verstappen a második, Bottas a harmadik, de az eredmények az időjárást figyelembe véve nem lesznek mérvadóak a hétvége hátralévő részére. Ennyi volt a hétvége első szabadedzése, perceken belül jelentkezünk az összefoglalóval. Köszönjük a figyelmet!

A szabadedzésről készült összefoglalónk itt olvasható.