DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Vettel továbbra sem kedveli a Formula-E-t

És úgy összességében az elektromos autózást sem: a Ferrari négyszeres F1-es világbajnoka azt mondja, hogy abból neki hiányzik valami és nem is tartja jó technológiának.

Hétvégén elrajtolt a Formula-E ötödik szezonja, izgalmas versenyt produkált az egyre több gyártóval felálló elektromos sorozat, Sebastian Vettel azonban továbbra sem rajongója ezeknek az autóknak - sok mindent megért és elfogad, azt is, hogy a Mercedes, a BMW, az Audi, a Nissan, a Jaugar és a Porsche miért szállt be a szériába, de neki ettől függetlenül nem nyeri el a tetszését.

vettelbajusz



"Eljön az a pont, amikor azokat az autókat, amelyekkel felnőttünk, nem gyártják már többé, ezt el kell fogadnunk, de nem hiszem, hogy az elektromos autók megoldják a világ problémáit" - mondta a Ferrari négyszeres F1-es világbajnoka a német Auto Motor und Sportnak. "Véleményem szerint ez túl drága és nem is olyan tiszta, mint ahogy azt mondják, gondoljunk csak az akkumulátorokra. A kérdés azok elhelyezése és mivel nincsenek szem előtt, az emberek elégedett, de valahol máshol mégis el kell őket helyezni, úgyhogy nem ez a jó technológia."

Vettel egy példával is szemléltette, hogy szerinte hogyan viszonyul egymáshoz a Formula-1 és a Formula-E. "Amit mi csinálunk, az szórakoztatás, ebből jönnek az érzelmek. De ha egy rock koncerten nem látok mást, csak lézershow-t, akkor ott valami hiányzik. Én a rockzene miatt megyek oda. A kérdés az, hogy az emberek melyik show-ra kíváncsiak."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: