DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
USA

Az új IndyCar-bajnoknak az F1-ben a helye, mondja versenyzőtársa

A Penske amerikai pilótája az elmúlt hétvégén megszerezte pályafutása első IndyCar-bajnoki címét, kollégája szerint megérdemelné, hogy Forma-1-es csapatok érdeklődni kezdjenek iránta.

Josef Newgarden tavalyi remek teljesítményével kiérdemelte Roger Penske bizalmát a 2018-as szezonra, így idén összesen három Indy 500-as diadal, valamint két IndyCar-bajnoki cím birtokosával kellett farkasszemet néznie Észak-Amerika egyik legsikeresebb alakulatánál. A 26 éves versenyző az évad során bebizonyította, hogy joggal döntött mellette a Kapitány: négy győzelmével és további öt dobogós helyezésével bajnokká avanzsált a sorozatban.



Kevesen tudják azonban, hogy a pilóta a 2010-es évadot a Forma-1-es csapatok szeme előtt, a GP3-ban teljesítette, igaz, nem túl acélos teljesítménnyel: egy pole-ja mellett mindössze háromszor ért célba a pontszerzők között, összetettben pedig a 18. helyen zárt. Az A.J. Foyt Enterprises pilótája, Conor Daly úgy látja, hogy honfitársa megérdemelne egy lehetőséget a királykategóriában. „Ezzel a tempóval, amit Josef elért mostanra, az F1-es csapatoknak keresnie kellene őt. Nem igaz, hogy nem figyelnek fel rá” - mondta az amerikai a Racernek.

„Ő az a srác, aki első szezonjában bajnokságot nyert Roger Penskének, és talán hívják is a Forma-1-ből. Nehéz elfogadni, hogy egy olyan tehetséget, mint Josefet, az elmúlt évek tapasztalatai alapján kirúgtak volna a Red Bull pilótaprogramjából. Azt mondták volna: ’23. lett újoncként, 14. a második évben, szabaduljunk meg tőle.’ Nem adnak elég időt a fejlődésre, amelyre az IndyCarban lehetősége volt. Nagyon meggyőző az előrelépése: a pilóták mindig tanulnak, csak egy éve van Roger Penskénél, és látható, hogy már most mit ért el. Nagyon nehéz lesz legyőzni őt itt, ha nem jelentkezik be érte egy F1-es csapat sem” - tette hozzá Daly.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: