DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. március 25. szombat
Egyéb

Hosszútávú fogadási tippek és ötletek a Forma-1 2023-as idényére vonatkozóan

Rajongók milliói követik 1950 óta évről-évre, sőt versenyről versenyre a Forma-1 utazó cirkuszát, ami nem is meglepő, hiszen a futamok bővelkednek az izgalmakban, a váratlan fordulatokban. A legnagyobb istállók olyan elkötelezett rajongókkal rendelkeznek, akik közül sokan együtt utaznak a versenyzőkkel és minden futamon ott állnak a pálya szélén.

A versenysorozat igen népszerű a sportfogadók körében is, akik számos fogadási lehetőség közül tudnak választani. A legnépszerűbb fogadások arra vonatkoznak, hogy például lesz-e safety car-os kör, egy adott versenyző hanyadik helyen végez, vagy várható-e kettős futamgyőzelem. Ha a megfelelő tippelési módot keresed, hasznodra válhat a Formulapedia's cikk az F1 fogadási stratégiáiról, ebből is meríthetsz ötleteket.

car-racing-1404063_960_720Pilóták, akikre érdemes odafigyelni

Essen néhány szó a Forma-1 2023-as idényében a fogadóirodák által kiemelt versenyzőkről.

●     Lewis Hamilton: A Mercedes pilótája ugyan kissé visszafogottan nyilatkozott saját maga és a csapata esélyeiről, ennek ellenére a fogadóirodák szerint ő a fő esélyes a 2023-as világbajnoki cím megszerzésére.

●     Max Verstappen: A Red Bull holland versenyzője 2022-ben a második világbajnoki címét szerezte meg. A fogadóirodák őt a második helyre sorolják, de biztosan nagy párharc lesz kettejük között.

Konstruktőrök, akikre érdemes odafigyelni

A másik hosszú távú fogadási lehetőség és nyilván a rajongókat is leginkább érdeklő tény, hogy mely konstruktőr végez az élen az évad végén.

●     Mercedes: A csapat zsinórban nyolc alkalommal volt világbajnok. Az idén a fogadóirodák őket látják a legesélyesebbnek.

●     Red Bull Racing: Ez az istálló az, amellyel a Mercedes várhatóan a legnagyobb csatákat fogja vívni. Max Verstappennel az élen biztosan megszorongatják riválisaikat.

Sötét lovak, amelyeket szintén jó szemmel tartani

A két favorit mellett vannak még olyan istállók, amelyekre érdemes odafigyelni, mert okozhatnak meglepetéseket.

●     Ferrari: A legendás istálló az utóbbi években kissé háttérbe szorult, de profi csapatuk van. A fogadóirodák közvetlenül a két kiemelt csapat mögé sorolják őket.

●     McLaren: Ez a csapat viszonylag kedvezőtlen előrejelzésekkel indul, viszont nagyon erős pilótáik vannak, rájuk is oda kell figyelni.

Egyéb hosszútávú fogadások

A két kiemelt hosszútávú fogadás mellett van még néhány érdekes, izgalmas lehetőségünk, nézzünk néhányat.

●     Dobogós helyezések: Megtippelhetjük, hogy egy adott istálló vagy pilóta a szezon során hányszor állhat a dobogóra.

●     Pole pozíciók: Itt azt kell megtippelni, hogy egy istálló vagy pilóta hányszor indulhat az első rajtkockáról az évad során.

●     Leggyorsabb körök: Arra is tippelhetünk hogy mely istálló vagy pilóta teljesíti az évad leggyorsabb köreit.

Összegzés

Minden összeállt a Forma-1 idei versenysorozatához. A csapatok és a pilóták felkészültek, a rajongók pedig izgatottan várják a március 5-ét, amikor Bahreinben először zúgnak fel a motrok. A fogadóirodákban már kialakították az idei évadra vonatkozó szorzókat, úgyhogy akár már most is mindenki megteheti a tétjeit.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: