DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Vettel: Felelősen kell döntenünk, hogy a gyermekeink is versenyezhessenek

Hétvégén rendezték a Bajnokok Tornáját, melyen Vettel is részt vett. A versenyzés kiváló szórakozás, de el kell gondolkodni a fenntarthatóbb folytatáson.

Az előző szezon végén visszavonult Sebastian Vettel is részt vett a Svédországban megrendezett Bajnok Tornáján, ahol egyéniben az elődöntőig jutott, ott épp Mick Schumacher ejtette ki őt, míg honfitársával karöltve a Nemzetek Kupáján az All Star csapat állította meg őket, szintén a legjobb négy között.

Az idei megmérettetésen elektromos, belső égésű és bioüzemanyagot használó autók egyaránt felbukkantak, Vettel pedig üdvözölte a járművek sokszínűségét: „Imádom a motorsportot, és igyekszem szem előtt tartani a jövőt is” – kezdte Vettel Svédországban.

„Vannak fiatal versenyzők és nekem is vannak gyermekeim. Úgy érzem, kiváltság volt, hogy végigjárhattam a motorsport iskoláját, és igazán nagy kár lenne érte, ha egy napon – érthető okokból – betiltanák ezt a versenyt. Ez egy nagyszerű esemény, ahol szórakozunk és jól érezzük magunkat.”



„Jó volt látni, hogy Frederik (Johansson, a Bajnokok Tornája elnöke – a szerk.) és az egész szerrvező csapat megtalálta annak a módját, hogy egy kicsit felelősségteljesebben tehessük meg mindezt. Gondolok itt a különböző autókra és az egész lebonyolításra.”

 

Elindult a jó irányba a versenyzés

A motorsport gyakran teszteli a később a közutakon szélesebb körben elterjedt megoldásokat, ilyen lehet majd a 2026-ban érkező fenntartható F1-es üzemanyag is, amelyet már többször jelezték, hogy utcai autókban is felhasználhatnak majd.

„Fontos és elkerülhetetlen a jövőre nézve, hogy amennyiben továbbra is űzni szeretnénk ezt a sportot és a versenyzés szellemét, akkor alternatívákon kell gondolkodnunk. Egyébként csak folytatnánk mindent néhány évig úgy, ahogyan most csináljuk, mígnem egy hatalmas problémával állnánk szemben. Szóval jó látni, hogy vannak, akik törődnek ezzel a témával. Természetesen ez minden sorozatban más, de globálisan elmondható, hogy elindult egy mozgalom, hogy egy jobb, vagy jobban fenntartható jövőt építsünk!”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: