DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Piquet temetőben látná az új brazil elnököt

Ismét durva kijelentései miatt került az újságokba a korábbi háromszoros F1-es világbajnok brazil versenyző, aki ellen a szövetségi ügyészség vizsgálatot is indított.

Néhány napja tartották a második fordulóját a brazil elnökválasztásnak, amelyen minimális különbséggel Lula da Silva győzött az eddig hatalomban lévő Jair Bolsonaro előtt. Az eredmény nagy indulatokat váltott ki Brazíliában – olyannyira, hogy a jövő hétvégi interlagosi futam törlése is felmerült, de szerencsére az F1 megerősítette, hogy erről szó sincs.

piquet-f1-dppi



Mindenesetre lett még egy F1-es kötődése az eseményeknek, Nelson Piquet ugyanis ismét botrányba keveredett, miután durva kijelentéseket tett az új elnökről. A korábbi háromszoros világbajnok Bolsonaro nagy híve, egy videóban egy másik személy társaságában pedig arról beszélt, hogy „egy temetőben van Lula”.

A megszólalás óriási felháborodást váltott ki, a Mirror pedig arról ír, hogy a szövetségi ügyészség vizsgálatot is indít Piquet ellen. A Fox Sports szerint a brazil expilóta ellen többek között erőszakra való ösztönzés miatt fognak vizsgálódni.

Nem ez az első alkalom az elmúlt hónapokban, amikor Piquet bajba kerül a megszólása miatt: korábban egy tavalyi videó került elő, amelyben rasszista kifejezéssel illette Lewis Hamiltont.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: