DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Lallerrel és a főispánnal ültet méhecskebarát erdőt Kiss Norbi Kápolnán

120 úgynevezett „mézelő”, vagyis a méhek számára is kedves és hasznos facsemetéből álló erdő, 30 bogyós gyümölcs, és még 30 a madarak által kedvelt termésű tűztövis. Minden eddigi rekordját megdöntve, ennyi növényt ültet el Kiss Norbi négyszeres Európa-bajnok, hétszeres magyar bajnok autóversenyző a Kápolnai Macskaárvaház körüli területen, hogy a cicák mellett más, a térség vadon élő állatai számára is kedveskedjenek.

Kiss Norbi1



„Aki fát ültet, állatokat ment” – mondják a természetvédők, és ennek szellemében az idei év utolsó nyilvános rendezvényeként november 14-én, hétfőn délután fél kettőtől mindenkit szeretettel vár az ismert autóversenyző, aki egy kis önkéntes munkával szeretne részt venni a nagyszabású természetvédelmi akcióban. Igaz, mint megtudtuk Kápolna alpolgármesterétől, Szalóki Pétertől, Norbi ezúttal komoly segítséget is kap: Farkas Pál tájmérnök, ökológus és az általa irányított Globalplant Garden kertészet munkatársai nemcsak a minőségi csemetéket, de a szaktudást is biztosítják az ültetéshez, míg a környék gazdái szántással segítették az erdősítésre kijelölt terület előkészítését.

Ráadásul ebből az alkalomból több ismert, a természetvédelem iránt elkötelezett sportoló, többek között Horváth Lajos „Laller”, az ismert motoros tereprali-Európa-bajnok és kétszeres Dakar-résztvevő, a KTM versenyzője, Dudás Zoltán jet-ski magyar bajnok, Sea-Doo-tesztpilóta, és Heves megye főispánja, Dr. Ignácz Balázs is csatlakozik Kiss Norbi természetvédő akciójához.

Laller 1

Nem először, de ezúttal is besegít Kiss Norbi erdőtelepítő állatmentő akciójába Kapin Ricsi, a Szurkolók az állatokért mozgalom alapítója, valamint hazánk egyik legrégebbi és legnagyobb állatvédő szervezete, a Noé Állatotthon alapítója, Matusek Zoltán. A szomszédos Kompolt polgárőr parancsnoka, Blahó László is kiveszi a részét a faültetésnél, már csak azért is, mert Kiss Norbi az ő helyi polgárőr egyesületének hivatalos polgárőre.

„Kiss Norbi fél évtizedes Kápolnai munkásságának már jól látszik az eredménye: az egykor kopár táj, erdővé alakult, az egykor romos fociöltöző ízlésesen felújított macskaotthon, az egykori vágóhíd pedig fenyő, és tölgyerdővé alakult” – fogalmazott Szalóki Péter gazdálkodó, alpolgármester, aki a kezdetektől segíti önkéntesként a csodálatos kis heves megyei faluba települt Macskaárvaház munkáját.

Laller2

Szalóki Péter, Kápolna alpolgármestere azt is elmondta: a méhecskebarát kápolnaerdő elültetését követően a falu ikonikus fáiról, a még Kossuth Lajos korában ültetett hársakról elnevezett „Három Hárs Művelődési Házban” húsmentes ebéddel ünneplik meg a kápolnai természet védelmét – és a kicsit már helybélinek tekintett Kiss Norbi negyedik Európa-bajnoki címét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: