DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Hamilton a harmadik legeladhatóbb sportoló

A SportsPro elemzése szerint a hétszeres világbajnokot csak Cristiano Ronaldo és Serena Williams előzi meg piacképesség terén. Viszont nem Verstappen a második az F1-esek között.

Felmérést készített a SportsPro a legeladhatóbb sportolókról. A mérésükhöz többek között elemezték a sportolók közösségi médiáját, valamint gazdasági értékét, s ez alapján állítottak fel egy toplistát.

hamilton-2022-f1-dppi-2



Amelyen Lewis Hamilton révén igencsak előkelő helyen szerepel egy Formula-1-es pilóta is: a Mercedes versenyzője a harmadik legeladhatóbb sportoló a kutatás szerint. A hétszeres világbajnokot csak a futballista Cristiano Ronaldo és a teniszező Serena Williams előzi meg, de például a kosárlabdázó LeBron Jamest vagy épp a szintén focista Lionel Messit maga mögé utasítja.

A top 50-ben persze nem Hamilton az egyetlen F1-es, ám érdekes módon nem a regnáló kétszeres világbajnok Max Verstappen a második a házon belüli különmeccsben, hanem a 25. helyen található Charles Leclerc. Verstappen a 33. helyet foglalja el, nem sokkal megelőzve George Russellt (35.) és Sergio Perezt (36. hely).

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: