DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Binotto: Nagyapám rajongott a Ferrariért

Bár már jelentős ideje a Ferrarinál dolgozik, valójában Mattia Binotto gyerekkorától fogva kötődik a maranellói alakulathoz. A csapatfőnök most elárult pár dolgot erről.

Az Olasz Nagydíj az év egyik legfontosabb eseménye a Ferrari számára, így az istálló a Monzában rendezett futamot megelőzően egy kérdezz-felelekre hívta rajongóit az interneten. Az erre vállalkozó szurkolók ezúttal a csapatfőnök, Mattia Binottónak tehettek fel kérdéseket, akinek válaszai alapján több érdekes dolog is kiderült a csapat iránti szoros kötelékről.

A szakember valójában már gyerekkorától kezdve megszerette a motorsportot és a Ferrarit, ezt pedig a nagypapájának köszönheti. „Gyermekkoromban kezdődött. A családomban a nagyapám volt az egyetlen, aki igazán rajongott az autókért és a Ferrarikért, és ő adta át nekem ezt a lelkesedést az ágaskodó paripa iránt. Ő hozott közelebb a Formula-1-hez. Egy futamot sem hagyott ki a televízióban, és én is vele együtt néztem ezeket.” – írta válaszában Binotto.



„Ahogy nőttem fel, fokozatosan vonzódtam a Scuderiához, az emberekhez és a versenyzőkhöz. Hatalmas Gilles Villeneuve-rajongó voltam, mert mindig mindent beleadott, bármilyen autót is kapott. Svájcban felnőve a Ferrari egy kicsit olyan volt számomra, mint egy nemzeti csapat. Minden alkalommal, amikor győzött, éreztem, hogy a szívem a mellkasomban dobog, és nagyon büszke voltam arra, hogy olasz vagyok” – folytatta.

Binotto Monzáról és az olasz futamról is elmondta véleményét. A 52 esztendős csapatvezető tisztában van azzal, hogy ez a verseny mennyire fontos az istálló számára.

„Monza, amely tulajdonképpen idén ünnepeli fennállásának 100. évfordulóját, egy ikonikus motorsport helyszín. Az Olasz Nagydíj minden olasz csapat számára különleges, számunkra különösen az, és azt hiszem, az F1-re ez általában is igaz. Az egyik ok, amiért minden csapat szeret idejönni, azok a szurkolók. A tifosiak igényesek és nagy tudással rendelkeznek, ugyanakkor vadak is tudnak lenni, és én személy szerint soha nem fogom elfelejteni, ahogy a bokszfalról szemtanúja voltam a pálya inváziójának, miután Charles 2019-ben itt nyert. Minden szeretetüket megadják neked, támogatnak akkor is, amikor a dolgok nem úgy mennek, ahogy szeretnéd, és így arra ösztönöznek, hogy egyre jobb és jobb teljesítményre legyél képes. Látni őket a dobogó alá sietni, igazán különleges érzés, és ezen a hétvégén mindent megteszünk, hogy megadjuk nekik a kívánt eredményt” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: