DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Így került Verstappen mellé az edzője

A teljesítményért felelős edző szerint a reptéren keresett rá, hogy ki is lehet az új ügyfele, de Verstappent jó srácnak tartja, akit három év után tudott legyőzni videójátékban.

Max Verstappen teljesítményért felelős edzője, Brad Scanes volt a PitStop podcast vendége és a szakember a hollanddal közös munkájának kezdetéről mesélt. Scanes addig a brit tornászválogatott mellett dolgozott, majd 2019-ben csapódott az F1-es pilóta mellé.

„Fizioterapeuta voltam a brit válogatottnál, a tornászokkal dolgoztam London közepén, a Harley Streeten. Aztán felmerült a Maxszal való közös munka. Ismertem pár embert, akik az F1-ben dolgoztak, előkerült a nevek, elkezdődött egy-két beszélgetés a dologról, a többi pedig már történelem” – mondta Scanes.

-00122031_404



„2019-ben az Abu Dhabi Nagydíj után Barcelonába repültem, ott találkoztam Maxszal és a családjával a pályán, ahol teszteltek. Beszélgettünk pár dologról, a világbajnoki címről és rábízták a döntést. Hamar megegyeztünk, az édesapjával voltam ott és elcsevegtük az időt, valószínűleg emiatt kaptam meg a munkát” – tette hozzá, majd beismerte: igazából nem volt képben azzal, hogy ki is az a Max Verstappen.

„Akkor kerestem rá a neten, hogy kicsoda Max Verstappen, amikor már a reptéren voltam, hogy találkozzak vele. Ezt nem lehet anélkül csinálni, hogy barátok lennénk, mert rengeteg időt töltünk együtt. Együtt utazunk, együtt vagyunk a szállodákban, szóval emberileg is ki kell jönnünk egymással. Max jó srác, két lábbal áll a földön, jó a kapcsolatunk. Elmehetünk enni, beszélgethetünk fociról, le is ülhetünk meccset nézni és FIFÁ-zhatunk is egy kicsit. Három évembe telt, hogy legyőzzem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: