DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Hamilton fél, ezért hord még mindig maszkot

A hétszeres F1-es világbajnok azt mondja, hogy egyre több barátja és ismerőse betegszik meg, ő pedig tart a koronavírustól, mert már kétszer is elkapta. Igyekszik a többieket is megvédeni.

Lewis Hamilton talán az egyetlen versenyző a jelenlegi Formula-1-es mezőnyből, aki a szabályok lazítása ellenére maszkot hord a paddock területén. Ez már nem kötelező, a többiek nem is viselik, de a hétszeres világbajnok saját bevallása szerint inkább nem kockáztat: tart a koronavírustól és inkább elővigyázatos, mint óvatlan.

hammask



„Mostanában azt vettem észre, hogy körülöttem egyre több ember betegszik meg és egyértelmű, hogy én nem akarok még egyszer beteg lenni, mert már kétszer is átestem rajta. Viszont most azt érzékelem, hogy sok barátom ír arról üzenetet, hogy, hogy elkapta a koronavírust és némelyek rosszabbul is vannak” – mondta a témáról az Osztrák Nagydíj után a Formula.hu jelenlétében Hamilton.

„Most a paddockban senki sem hord maszkot, szóval én egyértelműen viselem az enyémet. Arra bátorítom az embereket, hogy mindenki tegye azt, amit akar és mindenki a saját egészségéről dönt, de igen, én egészségesen akarok hazamenni. Azt akarom, hogy felkelhessek, edzhessek és azt csinálhassam, amit szeretek. Ugyanakkor pedig ha tehetem, akkor megpróbálom a körülöttem lévő embereket is védeni, ha velük vagyok” – tette hozzá a Mercedes versenyzője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: