DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Vettel szerint az F1 jobbá tehetné a világot

A német szerint a Formula-1-nek nem kellene teljesen elektromossá válnia, mert a csúcskategória szükségletei nem azonosak a mindennapokéival, azonban az F1-nek komoly felelőssége lehet a jövő kapcsán.

Az Aston Martin és a WTF1 Youtube-csatorna együttműködése kapcsán a csapat versenyzője, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel különböző kérdésekre válaszolt. A podcast-interjú során a németet arról faggatták, hogy érdemes lenne-e a Formula-1-nek valaha teljesen elektromossá válnia.

„Nem, azt gondolom, hogy most nem” – kezdte Vettel. „Ugyanis azt gondolom, hogy a szükségletek nagyon különbözőek – ahogyan én értelmezem – például a te elektromos autód kapcsán és egy Formula-1-es autó kapcsán, ha elektromos lenne. Olyan lenne, mint a Formula-E, csak erősebb.” – magyarázta az Aston Martin pilótája.

012



„Tehát azt gondolom, hogy nem lenne túl nagy hozzájárulás a világ számára [az elektromossá válás], mert olyan cellákat fejlesztenek, melyek használhatatlanok számunkra.”

Viszont a német kiemelte a száguldó cirkusz felelősségét is: „Azt viszont úgy vélem, hogy a Formula-1-nek nyitottnak kell lennie, hogy felelősséget vállaljon (mindenkivel együtt), hogy megtartsuk azokat a dolgokat, amiket élvezünk, amiket szeretünk, amikért szenvedéllyel rajongunk” – folytatta Vettel.

„A Formula-1 tehet azért, hogy a világot jobb hellyé tegyük. Tudom, nagyon romantikusan hangzik, de a mérnöki tudást felhasználva, a számtalan okos elmét, akik megoldásokon gondolkoznak, valami olyanra kellene használnunk és fordítanunk, ami a jövőben a javunkra válhat” – zárta Vettel.

A négyszeres világbajnok gyakran hallatja hangját társadalmi kérdésekben, foglalkoztatja a fenntarthatóság is, legutóbb a hibrid erőforrásokról is elmondta a véleményét, így érthető, hogy az elektromos autók kapcsán is állást foglal.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: