DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Hamis információkat állítottak Michael Schumacherről

Valótlan dolgokat közöltek egy eladó Porsche Carrera GT kapcsán Sabine Kehm szerint. A német legenda menedzsere egy közleményben tudatta mindenkivel, hogy Michael Schumacher sosem birtokolta az autót.

Michael Schumacher titkos autójaként hirdették meg azt a Porsche Carrera GT-t, mely igazán különleges teljesítménnyel rendelkezik. A járművet egy 612 lőerő leadására képes 5,7 literes szívó benzines V10-es motor hajtja, amivel 3,5 másodperc alatt tudott 0-ról 100 km/h-ra gyorsulni, és mindössze 1270 darab készült ebből a típusból 2007-ig.

A korábbi hírek szerint ezért is lehetett vonzó a legendás versenyző számára, akinek viszont a Ferrarival kötött szerződése miatt nem állt módjában ezt megvásárolni, így titokban korábbi menedzsere, Willi Weber vette meg helyette a Weber Management GmbH nevére.

Mint az nemrégiben kiderült ezek az információt hamisak, legalábbis ez derül ki abból a közleményből melyet a Schumacherek menedzsere, Sabina Kehm küldött el a sajtó munkatársai, így többek között a Formula.hu részére is.

 



„A közelmúltban különböző médiumokban olyan hírek jelentek meg, amelyek szerint Michael Schumacher volt a tulajdonosa egy jelenleg eladó Porsche Carrera GT-nek. Ez a megjelenés nem felel meg a tényeknek. Michael Schumacher sem közvetlenül, sem közvetve nem volt tulajdonosa ennek a Porsche Carrera GT-nek” – áll a közleményben.

A nagy port kavart történet egy leverkuseni cégtől, a Roock Sportsystemtől származik, mely most eladásra kínálja az autót, amit 2004 áprilisában vásároltak meg, és állításuk szerint az ismert okok miatt került fel Michael Schumacher logója a különleges darab hátsó részére. Az ár egyébként nem ismert, ezt a vállalat kizárólag komoly érdeklődőknek hajlandó elárulni, de a legtöbb hasonló Porsche 1,5 millió euró körüli áron kerülhet új gazdához a jelenlegi árak szerint.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: