DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Keresőkutyával kutattak a Red Bull garázsában

Egy szokatlan közjáték zajlott le a Kanadai Nagydíj után: az ünneplő Red Bull tagjai egy darabig nem térhettek vissza bokszukba, mert a rendőrség tartott kutatást odabent.

 Az Express lap beszámolója szerint a Red Bull tagjai előbb a dobogónál ünnepelték Max Verstappen montreali győzelmét, aztán visszatértek volna a garázsba, hogy elkezdjék az összecsomagolást. Egy darabig azonban nem léphettek be a bokszba, ugyanis ott a kanadai rendőrség kutatást tartott.

Az esetről tudósított a Sky Sports bokszutcai riportere, Ted Kravitz, aki arról beszélt, egy keresőkutya és egy rendőr volt bent a Red Bull garázsában, ezért nem engedték vissza a csapattagokat – habár mire odaért és bejelentkezett, már végeztek a kutatással.



„A Red Bull csapatát nem engedték vissza a garázsba a dobogó után, mert egy keresőkutya és egy rendőr volt bent” – mondta Kravitz, aki ezután egy csapattaghoz fordult. „Talált a rendőr és a keresőkutya bármit is? Még odabent vannak? Nem, már nincsenek itt. Láttad a keresőkutyát és a rendőrt, aki itt volt, nem mehettél vissza a garázsba?” – kérdezgette a Red Bull-munkatársat, aki válaszként bólogatott.

A riporter hozzátette, a hasonló rutinellenőrzések – a kutyák robbanószert vagy kábítószert képesek kiszagolni – nem példátlanok a Formula-1-es paddockban, de nem jellemző, hogy ilyen időpontban kerül sor rájuk.

Nem ismert, hogy a rendőrség pontosan mit keresett a Red Bull garázsában, ahogyan az sem, talált-e bármit is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: