DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Elhunyt az FIA tiszteletbeli alelnöke

José Abed, Mexikó országos motorbajnoka, hosszútávú autóversenyző és az FIA tiszteletbeli elnöke csütörtökön, 82 évesen távozott az élők sorából. Mohammed ben Sulayem búcsúzott tőle.

Az FIA elnöke, Mohammed ben Sulayem és a Mexikói Nemzetközi Automobil Szövetség (OMDAI) egybehangzóan megerősítette, hogy elhunyt José Abed. A mexikói szövetség elnöke kezdetben mérnöknek tanult, majd később csöppent a versenyzés világába.

1961-ben Mexikó gyorsasági motoros bajnoka lett, illetve megnyerte négykeréken a rodai hatórás megbízhatósági versenyt, majd később részt vett különböző túraautós és hosszútávú versenysorozatokban is.



Nemcsak a motorsportban, hanem a futballban és több más sportban is ismert figura volt Abed, például a mexikói labdarúgó-válogatott delegációjának elnöke volt az 1998-as franciaországi világbajnokságon és több jótékonysági szervezetnek is tagja, valamint elnöke volt. Később az FIA tiszteletbeli alelnökévé választották.

Mohammed ben Sulayem FIA-elnök így búcsúzott a 82 évet élt José Abedtől: "Mély sajnálattal értesültem, hogy az FIA tiszteletbeli alelnöke és az OMDAI első embere távozott az élők sorából. A Nemzetközi  Automobil Szövetség emblematikus alakja volt és teljes életét a mexikói és a latin-amerikai motorsportnak szentelte. Az FIA tiszteletét fejezi ki iránta és gondolataink családjával és szeretteivel vannak."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: