DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Hiába a csillagászati árak, Miami veszteséges volt

Hiába a brutális jegyárak és a telt ház, a Miami Nagydíjon tapasztalt fényűzés és az olyan – talán felesleges - dolgok, mint a kamukikötő nem hozták vissza az árukat, így veszteséggel zárt Miami.

Igazi sztárözön zúdult az első Miami Nagydíjra, ahol többek között olyan hírességek voltak jelen a Formula-1-es versenyhétvége alatt, mint az egykori first lady, Mixhelle Obama, a Bajnokok Ligája-győztes David Beckham, vagy éppen a kosárlegenda Michael Jordan.

Ezzel együtt a nagyközönség érdeklődésére sem lehetett panasz, hiszen egész hétvégén telt ház volt Floridában, annak ellenére is, hogy egy átlagos belépő átszámolva nem kevesebb, mint 750000 Ft-ot vett ki az ember zsebéből.



Az elképesztő jegyárak mellett sem fizetődött ki ugyanakkor az a fényűzés, amely az elmúlt hétvégén volt tapasztalható Miamiban, ezt a nagydíj promótere, Tom Garfinkel ismerte el: „Ha hat hónappal ezelőtt megkérdeznek, biztos lettem volna benne, hogy profittal zárjuk az eseményt. Ugyanakkor a kiadások jelentős növekedése miatt idén nem látunk pénzt az eseményből” – idézi a Sky Deutschland Garfinkelt.

„Számunkra azonban fontosabb volt, hogy egy emlékezetes és élvezetes eseményt hozzunk létre és növeljük a Formula-1, mint márka népszerűségét” – mondta Garfinkel, aki azt is elárulta, hogy az a tény, hogy az idei versenyt mínuszban zárták nem tántorítja el őket a folytatástól, a bevételeket pedig azzal próbálják majd meg növelni, hogy a jelenlegi 87500 fős pályakapacitást 100000-re növelik a jövőben.

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: