DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Egyéb

Verstappent Laureus-díjjal jutalmazták

A regnáló F1-es világbajnokot választották a legjobb férfi sportolónak a „sport Oscarjának” is nevezett díjátadón. A visszavonult Valentino Rossi pedig Laureus Sportikon-díjat vehetett át.

Vasárnap tartották a „sport Oscarjának” is nevezett Laureus-díj eredményhirdetését, a jelöltek között pedig több technikai sportos érdekeltség is szerepelt. Rögtön az egyik fő kategóriában, az Év férfi sportolója esetén Formula-1-es győzelem született, hiszen a 2021-es világbajnokot, Max Verstappent díjazták.

verstappen-imola-podium-rb



A holland ezzel a negyedik F1-es pilóta lett, aki ebben az elismerésben részesült a duplázó Michael Schumacher (2002 és 2004), valamint Sebastian Vettel (2014) és a tavaly Lionel Messivel holtversenyben nyerő Lewis Hamilton után. Verstappen a lengyel labdarúgót, Robert Lewandowskit, a 20-szoros Grand Slam-győztes teniszezőt, Novak Djokovicot, a maratonfutó Eliud Kipchogét, az úszó Caeleb Dresselt és az amerikaifocista Tom Bradyt előzte meg a voksoláson.

Voltak azonban egyéb autó-motorsportos esélyesek is. Az Év csapatai között jelölt volt a zsinórban nyolcadik F1-es konstruktőri vb-címét begyűjtő Mercedes, de ebben a kategóriában az Európa-bajnok olasz fociválogatott győzött. Az Év visszatérői között a MotoGP-ben sérülés miatt kilenc hónap kihagyás után újra rajthoz álló Marc Marquez szerepelt, viszont őt pedig a gördeszkás Sky Brown győzte le.

Életműdíjban, egész pontosan „Laureus Sportikon-díjban” részesült azonban a MotoGP-től tavaly év végén 26 világbajnoki idény után visszavonult legenda, Valentino Rossi. A Doktor korábban kapott már Laureus-díjat, 2011-ben például ő volt az Év visszatérője a lábsérülése után.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: