DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Hamilton és Rossi is jövőbeli vágyairól nyilatkozott

A luxusórákat gyártó svájci IWC Schaffhausen egy fedél alá hozta a Formula-1 és a MotoGP rekrdbajnokait, így Lewis Hamiltont és Valentino Rossit, aki idén autóba ül át a motorról.

Nem vicc, április 1-jén tartották az Órák és Csodák Kiállítást Genfben, melyen tiszteletét tette a Formula-1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton és a kilencszeres motoros világbajnok Valentino Rossi is, aki tavaly év végén vonult vissza.

A számokat tekintve Lewis Hamilton minden idők legsikeresebb versenyzője, hiszen senki sem szerzett nála több pole-pozíciót és több győzelmet, az egyenlőségi jogokban élharcos versenyző pedig az IWC régi partnerének, a Mercedesnek a pilótájaként vett részt a rendezvényen.



„Nincs afféle vágyam, hogy máshol versenyezzek. Ebben a közegben nőttünk fel, kint voltunk a pályákon, éreztük a szagokat, a vibrálást, a hangokat. Nehéz most elképzelni, hogy valami mást csináljak, ugyanakkor biztosra veszem, hogy eljön majd az ideje, amikor már nem fogom érezni ennek az érzelmi koktélnak a hatását.”

A hétszeres MotoGP-világbajnok Valntino Rossi is felszólalt az eseményen, aki 26 éves motorversenyzői karrierjét követően idén a GT World Challenge Europe-ban fog versenyezni, ezúttal már autóval.

„Szeretnék erősebbé és gyorsabbá válni, fontos versenyeken megmérettetni magam. Gyors akarok lenni és szeretném tudni, hol a helyem a négykerekűek világában és hogy az autókkal is az élre tudok-e törni.”

Rossi és Hamilton egyébként nem először vettek részt közösen egy PR-eseményen, hiszen néhány évvel ezelőtt meghajtották egymás járműveit Valenciában.

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol minden futam után megvitathatod a többiekkel, hogyan tetszett a legutóbbi verseny és nem maradsz le a legfontosabb hírekről sem!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: