DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Ecclestone: Nem változtatna semmin, ha az F1 elmenne Oroszországba

Az alábbi interjú még azelőtt készült Bernie Ecclestone-nal, hogy Oroszország a legmagasabb készültségbe helyezte atomrakétáit. Szerinte nem változna meg a helyzet attól, ha nagydíj lenne Szocsiban.

Múlt héten csütörtökön indított támadást Oroszország Ukrajna ellen, és a helyzet azóta sem csillapodik a felek között. A történtek hatására nemcsak politikai, de másfajta szankciókat is hoztak Oroszország és az orosz emberek ellen is.

Roman Abramovics, a Chelsea tulajdonosa húsz év után hátralépett és átadta a klub vezetését, az UEFA kizárta Oroszországot és az orosz csapatok a nemzetközi sorozatokból és még a BL-döntő rendezési jogát is elvették Szentpétervártól, a WTCR és az F1 pedig bejelentette, hogy jelen körülmények között nem látják jónak az orosz futamok megrendezését.



Bernie Ecclestone, az F1 korábbi vezetője a Times Radiónak mondta el véleményét a szituációról: „Nem tudjuk, mi a pontos helyzet most Ukrajna és Oroszország között. Az, hogy rendeznek egy versenyt Oroszországban nem sokban változtatná meg azt, mi történik a világban” – kezdte a 91 éves Ecclestone.

„Azokra az emberekre kell bízni ezt a döntést, akiknek közük van hozzá, mert biztosan vannak olyanok, akik azt gondolják, hogy az oroszoknak van igazuk. Egy szó, mint száz, kívülállóként hogyan is tehetnénk itt igazságot?” – folytatta Bernie Ecclestone, aki híresen jó kapcsolatot ápol Vlagyimir Putyinnal, ráadásul még az ő ténykedése alatt utazott el először az F1 Szocsiba.

„Emberként rendkívül következetesnek és tiszteletreméltónak ismertem meg” – mondta az orosz elnökről Ecclestone. „Mindig azt tette, amit mondott. Ami az F1-et illeti, akár még Verstappen vagy Vettel nélkül is meg lehetne rendezni az Orosz Nagydíjat, ez nem változtatna semmin, én viszont egyáltalán nem tudok beleszólni a dologba, azt viszont nem értem, hogy hirtelen az oroszok pénze miért lett rossz a sportéletben.”

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol garantált a jó közösség és télen sem hagyunk benneteket unatkozni!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: