DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Testőrt is fogadott az elvakult rajongóktól félő Latifi

A kanadai a Williams bemutatóján nyilatkozva vallotta be, az Abu Dhabi Nagydíj után komolyan tartott attól, hogy egy szélsőséges Hamilton-rajongó veszélyt jelent testi épségére.

Az előzmény: Nicholas Latifi 53. körben történt balesete vezetett az Abu Dhabi Nagydíj biztonsági autós periódusához, melynek újraindítása döntötte el a világbajnoki címet Max Verstappen javára és Lewis Hamilton kárára. Latifi már Abu Dhabi után bevallotta, halálos fenyegetéseket is kapott Hamilton szimpatizánsaitól a verseny után. Hónapokkal később, a Williams bemutatóján arról beszélt, komolyan tartott attól, hogy a fenyegetéseket egy elvakult rajongó – egy a millióból elég – beváltja.

„Talán egyesek azt gondolják, butaság, de végső soron nem lehet tudni, ki mennyire gondolja komolyan. Elég csak egy részeg rajongó a repülőtéren, vagy belefutni valakibe, akinek rossz napja van és valami hatása alatt áll, miközben ilyen extrém véleménye van” – idézi a Sun bulvárlap Latifit.



„Egy ember a millióból elég. Visszatértem Londonba a futam után, és biztonsági személyzetet vettem magamhoz, amikor barátnőmmel a Winter Wonderlandbe mentünk. Komolyan kell venni az ilyen fenyegetéseket, hiszen sosem tudhatjuk, mi történhet. Ez a sajnálatos realitás abban a világban, ahol élünk. Extrém, halálos fenyegetéseket kaptam, melyek jócskán túlléptek a határon” – mondta a kanadai versenyző, aki harmadik Formula-1-es szezonjára készül.

Míg Hamilton rajongói támadták, a hétszeres világbajnok hamar üzent neki, biztosítva arról, részéről nincs harag: „Ami az utána kapott támogatást illeti, Lewis néhány nappal azelőtt üzent, hogy kiadtam a közleményt. Nem akarok belemenni a részelekbe, amit mondott, de a Mercedes más csapattagjaitól is kaptam üzenetet” – beszélt Hamilton együttérzéséről Latifi.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: