DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Kitüntetést kapott Daniel Ricciardo

Ausztrália Rendjének tagja lett a McLaren pilótája. Ricciardo a motorsportban elért eredményeiért és a közösségért tett szolgálataiért érdemelte ki ezt a megtisztelő elismerést.

Ausztrália Rendjét még 1975-ben alapította meg II. Erzsébet királynő, az ausztrál kormány akkori javaslatai alapján, a kitüntetést pedig azóta is több helybéli, valamint külföldi személy kapta meg kiváló szakmabeli teljesítménye valamint szolgálatai alapján.

Ezúttal Daniel Ricciardo következett a sorban, aki ezzel Ausztrália rendjének tagjává vált. Az elismerésről tudni kell, hogy öt fokozattal rendelkezik, így az arra érdemes személy lehet Ausztrália Rendjének lovagja/hölgye, rendtagja, tisztje, tagja vagy pedig a rend érmét kaphatja meg. A McLaren versenyzőjét a negyedik fokozattal ismerték el.



Ricciardo előtt az autósport más kiválóságai, így például Craig Lowndes, Mark Webber, Mark Skaife, Jack Brabham és Peter Brock is részesültek ebben a megtiszteltetésben.

A wokingiak 32 éves pilótája nyugat-ausztráliai Perthben született, eddigi pályafutása során pedig nyolc futamgyőzelemnél tart a Formula-1-ben, de érdemei túlmutatnak az eredményeken. Ricciardo hazájában több jótékonysági egyesületben is részt vesz, például a Save the Children szervezetben, amely Ausztráliában dolgozik azon, hogy hangot adjon a gyerekeknek és kiálljon a jogaikért.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: