DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Letartóztatásáról beszélt Jean Alesi

Egy rosszul elsült vicc vezetett az őrizetbe vételhez – mondja a francia ex-F1-es, aki tűzijátékkal tett kárt sógora irodájában. Jó hangulatban töltött 24 órát a rendőrségen: a régi időkről sztorizott őreivel.

A karácsonyt megelőző héten érkezett a váratlan hír, hogy a korábbi Formula-1-es versenyzőt, Jean Alesit fiával, Giulianóval és egy barátjával együtt őrizetbe vették robbantásért: a francia sógora építészeti irodájánál robbantott fel egy tűzijátékot, komoly anyagi károkat okozva. A sógor éppen válófélben van Alesi testvérétől, ennek ellenére az egykori F1-es állította, csak egy rosszul elsült viccről volt szó.

A franciát egy napig tartották fogva, majd elengedték. Az ügyet 2023 januárjában tárgyalják bíróság előtt. Jean Alesi most az olasz sajtóban tisztázta, mi történt Villeneuve-les-Avignonban.

„Csak egy vicc volt. Sosem hittem, hogy egy tűzijáték ekkora kárt tud okozni. Aránytalannak érzem. Ezt a tűzijátékot Olaszországban, Ventimiglia közelében vettem egy benzinkúton, a barátokkal az autóban pedig kitaláltuk, hogy próbáljuk ki. Ezért az építészeti iroda elé dobtam, nem számítottam rá, hogy ekkorát fog durranni. Nem voltam dühös a testvérem volt párjára, mindig is jó kapcsolatot ápoltunk. Én mentem be másnap a rendőrségre, hogy tisztázzam a dolgokat. Rögtön azt mondtam, kifizetek mindent. Baleset volt, hogy éppen oda esett” – magyarázta a Corriere della Sera lapnak Alesi.



A rendőrségen töltött nap emlékezetes volt számára, de nem rossz értelemben: az őrökkel nagyokat beszélgettek a Formula-1-ről, amíg Alesit el nem engedték.

„A rendőrségen 24 órán át tartottak. Először a vizsgálóbíró parancsára bezártak egy szobába, majd a rendőrök kiengedtek. Nem értették, mi ez a nagy indulat az irányomba. Fantasztikus estét töltöttünk a rendőrségen a kiengedésem előtt. Az őrökkel a Formula-1-ről beszélgettünk, nagyon szenvedélyesek voltak a sport iránt. Régi futamok, régi sztorik kerültek szóba, butaságok, amiket fiatalon csináltunk és szóba került Max Verstappen hihetetlen világbajnoki győzelme is” – folytatta a Ferrari egykori versenyzője.

„A szilveszter éjjelt az Azúr-parton töltöm majd, de nem lesz tűzijáték, ne is említse nekem senki! Végeztem vele” – vonta le a konklúziót Jean Alesi.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: