DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Múzeumba kerültek Fangio maradványai

Nagy embertömeg lepte el Juan Manuel Fangio szülővárosát, Balcarcét, ahol a legendás ötszörös világbajnok földi maradványait szállították át a helyi múzeumba, autói közé.

A Buenos Airestől nagyjából 415 km-re található Balcarcéban született 1911. június 24-én a legendás Formula-1-es világbajnok, Juan Manuel Fangio, aki 1951 és 1957 között ötször nyerte meg a világbajnoki címet, ami egészen Michael Schumacher 2003-as hatodik sikeréig rekordnak számított.

Már korábban is előfordult, hogy exhumálták Juan Manuel Fangio testét, ugyanis előbb 2015-ben, majd 2016-ban is feltűnt egy-egy férfi, akik azt állították, hogy ők az argentin legenda gyermekei, ami később be is bizonyosodott.



Ezúttal azonban merőben eltérő okokból emelték ki Fangio földi maradványait, ugyanis a világ valaha volt egyik legjobb autóversenyzőjének új nyughelyet találtak: a helyi múzeumba szálították át maradványait, amely nem messze található szülőházától, és az ő teljesítményének állít emléket. Többek között egykori F1-es autói, trófeái, fényképei és egyéb emléktárgyai találhatók a múzeumban.

A ceremóniának egyébként megadták a módját, hiszen egy koporsószállító autóval, az argentin nemzeti lobogóval letakarva szállították át a múzeumig. Az eseményen jelen volt a háromszoros világbajnok Sir Jackie Stewart is, aki ma már az egyetlen élő azok közül, akik Fangio koporsóját vitték 1995-ös halálát követően – többek közt Fangio egykori csapattársa, Sterling Moss és két egykori argentin versenyző – Carlos Reutemann és Froilan Gonzalez - is segédkezett az akkori gyászszertartáson.

A múzeumtól nem messze egyébként található egy versenypálya is, amely a legendás ötszörös világbajnok nevét viseli, valamint a Mexikóvárosi Nagydíj időmérőjének győzteseként Valtteri Bottas épp a múlt héten kapta meg a néhai pilóta egyik sisakját.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: